Adrian Diaconu va lupta la Bucuresti pentru titlul WBC

Apropo.ro / 15.01.2008, 10:10
Adrian Diaconu va lupta la Bucuresti pentru titlul WBC
Adrian Diaconu va lupta la Bucuresti, in 29 martie, pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC

Pugilistul Adrian Diaconu va lupta la Bucuresti, in 29 martie, pentru titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, cu unul dintre sportivii clasati pe locul doi sau trei in ierarhia mondiala, a declarat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Adversarul lui Diaconu ar fi trebuit sa fie americanul Chad Dawson, detinatorul centurii WBC, dar acesta are probleme de ordin legal si refuza sa lupte cu romanul. "Dawson refuza sa se bata cu Diaconu. Americanul are probleme de ordin legal, el nu respecta regulamentul WBC. Dawson este disputat de doua mari companii de box profesionist, Garry Shaw Promotion si Don King Promotion, iar pana la clarificarea situatiei, WBC a decis sa nu se mai bage. Astfel, la Bucuresti se va organiza un meci pentru titlul mondial interimar", a declarat Obreja, aflat la Mexico City, unde s-a luat aceasta decizie.

Diaconu, legitimat la clubul canadian Interbox, va boxa astfel in 29 martie cu unul dintre pugilistii desemnati de WBC, cel mai probabil cu italianul Silvio Branco (numarul doi mondial) sau cu americanul Chris Henry (numarul trei mondial), sansele cele mai mari de a fi ales avandu-le acesta din urma.

De asemenea, la Bucuresti va fi prezent pentru a inmana Centura cu Diamante, presedintele WBC, Jose Sulaiman, a precizat Rudel Obreja.

Inainte de plecarea in Mexic, Obreja s-a intalnit cu primarul Capitalei, Adriean Videanu, care a afirmat ca municipalitatea va sustine financiar organizarea la Bucuresti a meciului lui Diaconu.

Presedintele FRB va mai ramane la Mexico City pana la clarificarea detaliilor meciului de la Bucuresti. De asemenea, Obreja se va intalni si cu pugilistii clubului Interbox Lucian Bute si Adrian Diaconu, aflati intr-un stagiu de pregatire in Mexic.

Adrian Diaconu ar fi trebuit sa lupte, in 29 septembrie, la Sacramento, pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, cu americanul Chad Dawson, dar meciul a fost anulat din cauza accidentarii romanului. Diaconu, poreclit "Rechinul", s-a accidentat la mana dreapta la un antrenament cu sparring, iar radiografiile pe care le-a facut au aratat ca a suferit o contuzie la incheietura pumnului, cu usoare leziuni ale tesutului.

Pugilistul roman si-a castigat dreptul de a fi challenger la titlul mondial, dupa ce l-a invins, la 9 mai, prin KO, in repriza a treia, pe americanul Rico Hoye. Dupa meciul cu Rico Hoye, Diaconu a fost supranumit de catre comentatorii postului american de televiziune ESPN "Tyson cel alb".