Adrian Mihalcea, pentru prima data într-o sala de judecata

Apropo.ro / 25.11.2005, 13:32
Adrian Mihalcea, pentru prima data într-o sala de judecata
Fostul atacant al formației Dinamo București Adrian Mihalcea a fost pentru prima data în fața unei instanțe, joi, când la Judecatoria Craiova a avut loc un nou termen între actualul sportiv al echipei sud-coreene Chunhan Dragons și un suporter al Universitații

Fostul atacant al formației Dinamo București Adrian Mihalcea a fost pentru prima data în fața unei instanțe, joi, când la Judecatoria Craiova a avut loc un nou termen între actualul sportiv al echipei sud-coreene Chunhan Dragons și un suporter al Universitații Craiova, poreclit „Poștașul”.

„M-am simțit penibil în sala de ședințe. Nu ma așteptam sa se ajunga pâna aici. Am fost pedepsit la momentul respectiv de Comisiile din cadrul LPF. Am avut emoții, deoarece m-am aflat pentru prima oara într-o sala de judecata. Sunt surprins ca la meciul din urma cu an, în apararea lui Poștașu’ au sarit Moți, Guso și Daouda, actualmente jucatori la Dinamo, iar eu am fost alungat de la echipa. Într-o convorbire telefonica, Poștașu mi-a spus ca renunța la proces daca vin sa joc pentru Universitatea Craiova”, a declarat Mihalcea, care a venit din Coreea de Sud special pentru acest proces.

La înfațișarea de joi, care a durat o ora și jumatate, avocatul lui Mihalcea a cerut ca ședința de judecata sa se desfașoare cu ușile închise, dar cererea sa a fost respinsa pe motiv ca este un proces de interes național.

La rândul sau, Ovidiu Todoran, suporterul Universitații Craiova, a declarat ca nu este dispus sa renunțe la la proces. „Sper ca justiția sa-și faca datoria și îl anunț pe Mihalcea ca ma voi ține de el pâna se va rezolva acest proces. Eu am timp, el nu are. Propunerea pe care i-am facut-o la telefon cu privire la venirea sa la Craiova în schimbul renunțarii la proces a fost o gluma”, a precizat Ovidiu Todoran.

Instanța a stabilit urmatorul termen în acest litigiu pentru 26 ianuarie 2006, când avocatul lui Mihalcea intenționeaza sa prezinte în fața instanței doi martori, fotbalistul Claudiu Niculescu și suporterul dinamovist Dumitru Viorel. S-ar putea ca Mihalcea sa nu vina la acest termen, posibilitate, de altfel, anunțata de sportiv completului de judecata.

Pe 21 noiembrie 2004, suporterul craiovean Ovidiu Todoran a intrat pe teren, în minutul 80 al meciului Universitatea-Dinamo, și s-a îndreptat catre jucatorul dinamovist Claudiu Niculescu, fost component al formației din Banie, aruncîndu-i în fața un fular în culorile echipei gazda. Adrian Mihalcea a intervenit sa-și apere coechipierul, îmbrîncindu-l și lovindu-l pe suporter. Todoran l-a dat în judecata pe Mihalcea pentru faptul ca jucatorul dinamovist l-a lovit, solicitându-i fotbalistului daune de 20.000 de euro.

În urma incidentului de anul trecut, „Poștașul” a fost amendat de Jandarmerie cu 15 milioane de lei, pentru faptul ca a intrat în suprafața de joc, iar Mihalcea a primit doua etape de suspendate și o penalitate de 400 de euro din partea Comisiei de Disciplina a FRF, pentru comportament nesportiv.

Mediafax