Adrian Mititelu îl vrea antrenor la Universitatea pe Victor Pițurca

Apropo.ro / 11.09.2004, 14:13
Adrian Mititelu îl vrea antrenor la Universitatea pe Victor Pițurca
Adrian Mititelu, care a ajuns la un acord cu Dinel Staicu pentru preluarea clubului Universitatea Craiova, dorește sa-l aduca la conducerea tehnica a echipei din Banie pe fostul antrenor al echipei Steaua, Victor Pițurca, transmite corespondentul MEDIAFAX. Pițurca

Adrian Mititelu, care a ajuns la un acord cu Dinel Staicu pentru preluarea clubului Universitatea Craiova, dorește sa-l aduca la conducerea tehnica a echipei din Banie pe fostul antrenor al echipei Steaua, Victor Pițurca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pițurca l-ar putea înlocui în funcție pe tehnicianul Mircea Rednic, care a anunțat ca va parasi echipa, indiferent de rezultatul meciului cu CFR Cluj, în cazul în care Mititelu va deveni noul patron al Universitații.

Contactat telefonic, Victor Pițurca a declarat agenției MEDIAFAX ca nu a primit nici o oferta oficiala din partea clubului Universitatea Craiova. „Nu am primit înca o oferta oficiala. Oricum, eu mi-am expus punctul de vedere în urma cu ceva timp și abia din iarna voi discuta cu o echipa româneasca”, a spus Pițurca.

Dupa mai multe ore de discuții, purtate în noaptea de vineri spre sîmbata, Mititelu a ajuns la un acord cu Dinel Staicu, tranzacția urmînd sa se realizeze pentru suma de aproximativ 5 milioane de euro.

În contul acestor bani, Mititelu îi va ceda lui Staicu 40 la suta din acțiunile pe care le deține la societatea Upsrom și 2 milioane de euro din sumele pe care Universitatea le va încasa pentru vînzarea jucatorilor din lotul actual în urmatorii zece ani. De asemenea, Dinel Staicu îl va pastra pe jucatorul Mihaița Pleșan, acesta urmînd sa fie vîndut în iarna la un club din strainatate.

„Sper sa fiu înțeles de toata lumea și sa avem liniște la Universitatea. Sînt bine intenționat și vreau sa știe toți ca am luat și pîinea de la gura copiilor mei pentru Universitatea Craiova. Vrem sa facem performanța, dar numai cu liniște se poate realiza acest lucru”, a spus Mititelu. Actele privind tranzacția vor fi parafate luni sau marți.

În funcția de președinte al clubului din Banie va fi numit, cel mai probabil, Gheorghița Geolgau, fost vicepreședinte al Universitații în perioada mandatului lui Mititelu în funcția de președinte al clubului, octombrie 2003 – februarie 2004. Dinel Staicu va avea titlul de președinte de onoare al gruparii Universitatea Craiova.

Mediafax