Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen

Apropo.ro / 09.01.2013, 14:51
Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen
Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv.

Cererea de preschimbare a termenului de judecare a dosarului privind eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase a fost înregistrată miercuri pe rolul instanței Judecătoriei Sectorului 4, care va decide dacă admite solicitarea.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că, miercuri, Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier și a dat aviz favorabil.

El a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activitățile desfășurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum și faptul că acesta a publicat trei cărți.

Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei și zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanței.

Avocatul a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanței putând fi dată spre sfârșitul lunii ianuarie.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Președinție din partea PSD.