Adrian Tapciuc regizează 24 de vise

Apropo.ro / 10.11.2008, 00:00
Adrian Tapciuc regizează 24 de vise
Din această toamnă, a debutat un nou sezon “În al 9-lea cer” şi doi dintre cei 24 de tineri concurenţi care vor să devină actori vor avea şansa să joace într-o producţie Promance. Cabral şi Andreea Pătraşcu sînt gazdele show-ului, iar Adrian Tapciuc - regizorul. El ne spune cîteva secrete ale show-ului.

În cele 14 ediţii ale noului sezon “În al 9-lea cer”, vedem poveşti emoţionante de viaţă. Cea mai impresionantă dintre ele se va transforma, la final de emisiune, în su­biect de film, serial sau telenovelă, produse de Promance, companie a MediaPro Pic­tu­res. Tot la finalul show-ului, o fată şi un băiat vor avea şansa să dea replica unor ac­tori cunoscuţi, de la egal la egal, într-o no­uă producţie.

Adrian Tapciuc, regizorul show-ului, vrea un singur lucru de la concurenţi. “Îmi do­resc să înţeleagă că Acasă TV le-a oferit o pră­­jitură delicioasă. Ei trebuie să o savure­ze şi să şi arate că se bucură de fiecare bucăţică din ea. Asta face orice actor: se bucură de fiecare replică, de fiecare episod din viaţa lui pe scenă”, povesteşte el.

Pentru prima oară în spatele camerelor

Şi ştie ce spune atîta vreme cît şi el este actor. Pe Adrian Tapciuc l-am văzut pen­tru prima oară în serialul “La bloc”. Apoi a ju­cat în “Fete cu lipici”, a fost coprezen­ta­to­rului emisiunii “Tu eşti, tu cîştigi”, dar şi participant la megashow-ul “Dansez pen­tru tine”. Adică, pînă acum doar în faţa camerei de luat vederi.

“Aşa că, atunci cînd a debutat concursul, marea mea temere a fost dacă pot să mă fac înţeles de către concurenţi. Şi acum, după fiecare emisiu­ne, merg la ei să le văd reacţiile la cald. Şi doar un lucru mă enervează cumplit: ca eu să îmi doresc mai mult decît ei să cîştige!

Vreau ca cei 24 de concurenţi să îşi dea seama că şansele, în orice domeniu, sînt mai rare decît îşi închipuie cea mai mare parte a tinerilor. Să văd că riscă ca să cîştige”, pledează el.

Adrian a terminat în 2007 facultatea de ac­torie şi crede că, pînă acum, şi-a valo­ri­ficat şansele. În prezent, este implicat în piesa “Elisabeta I” la teatrul Metro­polis, dar e şi ac­tor cu normă întreagă în ora­şul natal, B­o­to­şani, la teatrul “Mihai Emi­nescu”. Aici are rol principal în spectacolul “Visul unei nopţi de vară”.

"Pentru orice actor, e im­portant să joace. Oricît şi ori­unde. Eu mă bu­cur enorm că am şi un spec­tacol în oraşul în care se află părinţii mei. Cred că toată viaţă trebuie să ţii cu orice preţ legătura cu locul în care te-ai născut. În felul acesta, eşti fericit”.


Cum e un cuplu de actori?

Fericit este şi alături de iubita lui, tot actriţă. Ea a terminat Facultatea de păpuşi şi ma­rio­nete şi timp de un an de zile lucrează la cel mai mare teatru de gen din Europa. “Aşa că în prezent nu ne mai vedem în fie­care zi. E o piatră de încercare pentru relaţia noastră, dar eu o s-o vizitez de Sărbători şi cred că o să ne descurcăm pînă la urmă în pofida distanţei care ne desparte”.

Sub semnul numărului 1

Adrian Tapciuc s-a născut în urmă cu 25 de ani chiar pe 1 aprilie. “Părinţii mei au fost acuzaţi că fac glume din prima zi a vieţii mele. Eu m-am născut la 7 luni şi cînd tata i-a anun­ţat pe naşi că pe 1 aprilie a venit pe lume fiul lui, aceş­tia nu l-au crezut cîteva zile“.

De la zodia sub care s-a născut, Ber­bec, a luat cîteva calităţi: “Sînt autoritar, încă­pă­ţînat, destul de tranşant şi accept criticile doar cu ar­gu­men­te soli­de. În plus, îmi place să risc“.

“Îmi do­resc să înţeleagă că Acasă TV le-a oferit o pră­­jitură delicioasă. Ei trebuie să o savure­ze şi să şi arate că se bucură de fiecare bucăţică din ea. Asta face orice actor: se bucură de fiecare replică, de fiecare episod din viaţa lui pe scenă”

În al 9-lea cer – duminică, 16.15, Acasă TV