Adriana Stere – Ştirile PRO TV i-au adus jumătatea

De: Cătălina Matei / 11.05.2009, 00:00
Adriana Stere - Ştirile PRO TV i-au adus jumătatea
Corespondentul Ştirilor PRO TV ne oferă zilnic o porţie de ştiri... ”altfel”. Piese de teatru, tîrguri de carte, expoziţii de pictură, probleme legate de măsurile de protecţie a familiei sînt doar o parte din temele reportajelor sale. Adică ştiri cu de toate, realizate de o mămică pasionată de motoare şi care se pregăteşte la sfîrşitul lui iunie de o nouă întîlnire cu barza.

Născută la Mangalia, Adriana a schimbat briza mării pe aerul dîmboviţean în urmă cu vreo 10 ani, cînd s-a înscris la Universitatea Media din Bucureşti. În anul II de facultate, tînăra studentă apare în spotul de pro­movare al facultăţii spunîndu-şi po­vestea de viitor jurnalist. Cineva de la Ştiri a remarcat-o şi, astfel, a ajuns ”copilul de trupe” al Şti­rilor PRO TV.

O bună pe­rioadă de timp, Adriana a lucrat direct cu ”camera ascunsă”: ”La 20 de ani, aveam un curaj nebun, care, din fericire, m-a mai părăsit. Erau reportaje cu traficanţi de organe, de , vameşi corupţi, intermediari de adopţii ilegale, no­tari care sem­nau în fals ori­ce, pen­tru preţul corect. Riscul era imens, dar Poliţia cerea filmările noastre şi oa­menii res­pectivi ajungeau în in­stanţă”.

Însă debutul său la ştiri este strîns legat de o pasiune mai puţin întîlnită la doamne: motocros. ”Primul meu reportaj la PRO TV a fost despre cen­tenarul Harley Davidson. Printre motocicliştii cu care am filmat era şi Victor, acum tatăl copiilor mei. I-am rămas pasa­ger permanent, mai bine de 30.000 de kilometri. Uite aşa, mi-a rezolvat meseria de reporter şi viaţa per­sonală. În 5 ani, am ajuns împreună, cu motorul, în Norvegia, Italia, Germania, Austria, Cehia, Unga­ria – plus la maternitate!”. Adria­na are deja un băieţel de 2 ani, Ce­zar, şi se pregăteşte să devină mă­mică pentru a doua oară.

Ştiri pentru familie

De la camera ascunsă, cores­pon­den­tul Ştirilor PRO TV a trecut la ştiri mai fa­mi­liste: indemnizaţii pen­tru copii, alocaţii, sărbători, premiere de tea­tru şi cinema. ”Ca­zurile de copii bol­navi, maltrataţi, aban­donaţi îmi strîng sufletul ca şi înain­te. De mul­te ori, bo­cesc în re­dac­­ţie, cu căştile pe urechi. De pildă, un bebeluş cu ambele mînuţe în ghips – una frîntă la naştere de me­dici, cealaltă pa­ra­lizată, mama care nu mai era om… O săp­tămînă l-am strîns în braţe pe Ce­zar cu disperare, cînd am ajuns acasă! Dincolo de asta, poate că acum îi înţeleg mai bine pe eroii re­por­tajelor mele, cînd vorbim de indemnizaţii sau de alocaţii în­tîr­ziate cu lunile!”.

Barza, motocicleta şi Ştirile PRO TV

La sfîrşitul lui iunie, Adriana are programată o nouă întîlnire cu barza: ”Atunci soseşte fetiţa. Cum o va chema, probabil va decide tatăl, ca şi la Cezar. Mi-a spus clar că pot să-mi dau cu părerea, dar tot el se duce s-o declare!”. Pînă atunci însă, tot băieţelul este cel mai dulce fan: ”Rămîne blocat în faţa ecranului, atîta timp cît vorbesc eu. Dacă mănîncă, uită să mestece. Dacă aleargă, rămîne cu un picioruş în aer.

Din arsenalul de năzbîtii: se încalţă cu pantofii noştri (plini de praf, evident), fură telefoane, scoate din priză tot ce prinde şi îi spune tandru tatălui său, de cînd a început să vorbească, ”. Cei care merg cu metroul se pot întîlni cu Adriana oricînd. Cum reacţionează ceilalţi pasageri? ”Cei mai mulţi îşi dau coate, dar nu ştiu de unde să mă ia. Sînt un corespondent care apare cîteva secunde într-o ştire. Reacţii… m-am lecuit, de cînd mi-a spus o doamnă că arăt mult mai bine la televizor! Acum, burtica e surpriza, pentru că nu se vede la cadru”.