Advocaat recunoaste ca Portugalia merita sa cîstige

Apropo.ro / 01.07.2004, 09:48
Advocaat recunoaste ca Portugalia merita sa cîstige
Selecționerul Dick Advocaat a recunoscut ca Portugalia merita sa cîștige în fața Olandei, în semifinalele Euro-2004 și a precizat ca a luat deja o decizie în ceea ce privește viitorul sau la echipa naționala. Advocaat a precizat ca federația olandeza va da

Selecționerul Dick Advocaat a recunoscut ca Portugalia merita sa cîștige în fața Olandei, în semifinalele Euro-2004 și a precizat ca a luat deja o decizie în ceea ce privește viitorul sau la echipa naționala.

Advocaat a precizat ca federația olandeza va da publicitații un comunicat saptamîna viitoare, dar ca el a luat deja o decizie privind viitorul sau la echipa naționala, dupa ce Olanda a fost eliminata de la Euro-2004.

„A cîștigat echipa mai buna și ea merita sa fie în finala. Bineînțeles ca sînt dezamagit, dar trebuie sa fim realiști. Evident, Portugalia a jucat mai bine în prima repriza. Au fost într-o forma mai buna, jucatorii au evoluat mai bine. Noi nu am reușit sa ne coordonam așa cum ar fi trebuit. În partea a doua a jocului, ne-am asumat mai multe riscuri și nu am mai practicat un fotbal frumos. Nu pot sa explic teama jucatorilor mei, dar accept faptul ca am pierdut în fața unei formații mai bune”, a precizat antrenorul olandez.

Dick Advocaat a adaugat ca Olanda a dovedit ca este extrem de disciplinata, pentru ca nu i-a fost ușor sa se califice în aceasta faza a competiției, „ținînd cont de tot ceea ce se întîmpla în jurul ei”. „Este o performanța sa ajungi în semifinale. Pentru asta jucatorii trebuie felicitați”, a mai spus selecționerul Olandei, care a fost aspru criticat de presa, pentru deciziile pe care le-a luat pe perioada desfașurarii competiției.

Mijlocașul Rafael van der Vaart a recunoscut, la rîndul sau, ca echipa Portugaliei a jucat mai bine în semifinala cu Olanda și a apreciat ca deciziile arbitrului împotriva echipei sale nu explica rezultatul final. „În aceasta seara am jucat slab, nu am reușit sa ne facem jocul. Apararea Portugaliei a funcționat foarte bine și uneori arbitrul a luat decizii împotriva noastra, dar asta nu explica totul. Lusitanii au fost mai buni. Nu meritam sa cîștigam, dar este greu sa te oprești în semifinale. În plan personal, nu am avut prea multe realizari la acest Euro. Am jucat un singur meci ca titular, în fața Germaniei, și sînt extrem de dezamagit”, a menționat Van der Vaart.

Atacantul olandez Ruud van Nistelrooy a criticat arbitrajul suedezului Anders Frisk în meciul pierdut în fața Portugaliei, spunînd ca acesta a fost „un arbitru de-al casei”. „Este incredibil cum arbitrul a dictat numai în favoarea Portugaliei. Putem spune ca a fost arbitrul casei. Orice situație incerta era fluierata în favoarea lusitanilor. Nu am putut face nimic în acest sens”, a spus Van Nistelrooy.

Și fostul jucator olandez Johan Cruyff a apreciat ca deciziile arbitrului au favorizat echipa Portugaliei.

Mediafax