Afacere fabuloasă demarată de Ion Ţiriac, în Bucureşti. Au început deja lucrările

De: Cristiana Trifu / 23.01.2020, 16:37
Afacere fabuloasă demarată de Ion Ţiriac, în Bucureşti. Au început deja lucrările
Miliardarul român Ion Ţiriac demarează un nou proiect imobiliar de proporţii în Bucureşti, în zona Giuleşti, pe cei aproape 26.000 de metri pătraţi unde se afla Societatea Română de Ascensoare.

Fostul tenismen a achiziţionat, la puţin timp după Revoluţie, cei 25.770 metri pătraţi pe care funcţiona Societatea Română de Ascensoare, iar de câteva zile au fost puse la pământ aproape toate halele din zona Giuleşti, notează Libertatea.ro.

Conform sursei citate, afacerea uriaşă va aduce penthouse-uri dotate cu piscine, spa şi tot ce înseamnă aparatură de ultimă generaţie. În acest moment, nu ştim dacă va fi dărâmat şi turnul IMFA, de 144 de metri, considerat în trecut cea mai sigură clădire, în cazul în care Capitala este lovită de un seism.
Ion Ţiriac, depăşit în topul celor mai bogaţi români

„Pentru moment, nu se cunoaşte dacă dezvoltatorul va pune la pământ şi turnul IMFA, înalt de 144 metri. Pe vremuri, considerat cea mai sigură clădire în cazul unui seism puternic„, mai scrie sursa citată.

Ion Ţiriac, avere estimată la peste 4 miliarde de euro.

Ion Ţiriac are o avere de circa 4 miliarde de euro, după cum anunţă Business Magazin. Fostul sportiv conduce în topul celor mai bogaţi români, fiind urmat de Fraţii Pavăl şi Daniel Dines.

Conform sursei citate, averea lui Ion Ţiriac se ridică la 4 miliarde de euro. Acesta ar fi urmat în clasament de Fraţii Pavăl, cu un total de 2.5 miliarde de euro. Pe locul 3 s-ar situa Daniel Dines, de la UiPath, cu 1.2 miliarde de euro.

La nivel mondial, Ion Ţiriac ocupă locul 1.818. Lider la nivel global este Jeff Bezos, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari. Bill Gates îl urmează, cu 96.5 miliarde de dolari. Podiumul este completat de Warren Buffett, cu o avere de 82.5 miliarde de dolari.