Afaceri de miliarde de euro în România, cu „miliardari discreți”

Apropo.ro / 31.01.2013, 16:00
Știi cine se află în spatele unor afaceri de miliarde de euro precum Kaufland, Metro, Carrefour sau Auchan?

Au învățat să conducă afaceri de miliarde de euro în întreaga lume. Businessurile lor sunt și în România, dar puține persoane știu cine sunt ei.

Miliardarii care dețin afaceri precum Kaufland, Metro, Carrefour sau Auchan „ascund” povești care ar putea intra în cărțile de management sau inspiraționale.

Ei sunt miliardarii care „hrănesc” milioane de români:

Otto Beisheim, în vârstă de 89 de ani, este fondatorul grupului Metro AG (32 de magazine în România), și are o avere estimată la 3,3 miliarde de dolari.

otto beisheim

Unul dintre miliardarii discreți ai Germaniei și ai lumii, Beisheim a fost puțin vizibil în reviste și ziare, fie ele și de specialitate.

Astăzi, miliardarul administrează Beisheim Holding Schweiz AG, care investește în companii de IT și tehnologie. El mai deține Beisheim Center, un complex de apartamente, clădiri de birouri și două hoteluri de cinci stele (Ritz-Carlton și Marriott) în Berlin.

Dieter Schwarz, 74 de ani, a moștenit grupul de comerț Schwarz Gruppe care are în portofoliu lanțurile Lidl și Kaufland.

Dieter Schwarz

Dieter are o avere estimată la 21,9 miliarde de dolari și se află în top 30 cei mai bogați oameni din lume. În România exista 81 de hipermarketuri Kaufland, 156 de magazine de discount Lidl.

Citește mai multe detalii despre miliardarii discreți ai lumii, pe BusinessMagazin.ro