Afaceri online care nu ar fi trebuit sa aiba succes

Apropo.ro / 07.09.2009, 14:30
Afaceri online care nu ar fi trebuit sa aiba succes
Afla cum sa te imbogatesti peste noapte cu ajutorul internetului, pornind de la idei simple, dar geniale.

Cativa oameni au descoperit cum sa se imbogateasca peste noapte cu ajutorul internetului, dar nu prin metode dubioase ci "doar" speciale.

Renumitul principiu K.I.S.S. (keep it simple, stupid) chiar functioneaza intr-o lume in care se comunica excesiv, inclusiv in mediul online, astfel incat formula "less in more" poate deveni oficial sursa de venituri daca stii cum si cand sa o aplici.

Va prezentam cateva afaceri online inedite, care s-au dovedit extrem de profitabile in ciuda faptului ca au pornit de la idei foarte simple, in care foarte putini oameni ar fi avut curaj sa investeasca.

Si totusi…

The Million Dollar Homepage

The Million Dollar Homepage este un site creat in 2005 de Alex Tew, un student in varsta de 21 de ani din Wiltshire, Anglia, care dorea sa stranga bani pentru a-si putea plati taxele de studii.

Pagina web consta intr-un milion de pixeli si este acoperita exclusiv cu logo-uri care trimit link-uri spre diverse alte site-uri.

Fiecare pixel de pe homepage a fost vandut cu 1 dolar, astfel incat pagina valoreaza 1 milion de dolari.

The Million Dollar Homepage a devenit un fenomen al internetului si chiar a inspirat alte site-uri sa vanda pixeli.

Picky Domains

Ai angaja pe cineva sa aleaga numele unui domeniu online in locul tau? Daca nu, afla ca foarte multi oameni prefera sa faca asta, pentru ca nu de putine ori alegerea unui domeniu disponibil este o adevarata bataie de cap.

Astfel, problemele unora au devenit solutiile celor de la pickydomains.com, un serviciu de selectare a domeniiilor web, care s-a dovedit foarte avantajos si datorita caracteristicii risk-free.

Oamenii chiar stau la rand pentru a beneficia contra cost de serviciile site-ului, al carui profit este in crestere.

Santa Mail

Oare cati dintre noi cred in Mos Craciun? Cu siguranta foarte multi, de vreme ce site-ul SantaMail este zilnic accesat de persoane care doresc sa le transmita celor dragi mesaje din partea Mosului.

Se pare ca Mos Craciun le-a adus celor de la santamail.org profituri uriase de pe urma parintilor care platesc cate 10 dolari pentru fiecare scrisoare personalizata pe care le-o trimit propriilor copii in pragul sarbatorilor de iarna.

Pana in prezent, site-ul se poate lauda cu 275.000 de scrisori trimise.

Positives Dating

Ti-ar placea sa iesi la intalnire cu un purtator al virusului HIV? Paul Graves si Brandon Koechlin s-au gandit ca exista oameni care nu ar refuza sa intalneasca astfel de persoane pentru o potentiala relatie de cuplu, asa ca au inventat site-ul positivesdating.com.

In 2006, site-ul a inregistrat venituri de 110.000 de dolari si s-a estimat ca va avea aproximativ 50.000 de membri la aniversarea a doi ani de existenta.

Â