Afaceristul cu 2,2 miliarde de dolari în conturi, dar fără o casă

Apropo.ro / 30.01.2013, 11:30
Afaceristul cu 2,2 miliarde de dolari în conturi, dar fără o casă
Nicolas Berggruen are o avere impresionantă, dar trăiește ca un om fără casă. Este cunoscut drept "miliardarul fără casă".

Omul de afaceri Nicolas Berggruen, 52 de ani, are o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari. El este proprietarul lanțului german de magazine Karstadt, al conglomeratului media spaniol Prisa sau al lanțului hotelier Keys din India.

Deși își permite orice lucru la care alții doar visează, Nicolas a renunțat la tot ceea ce nu îi face plăcere.

Toate bunurile sale au fost donate către galerii de artă, muzee, etc. Se plimbă din hotel în hotel, după cum are și călătoriile de afaceri, dar îi și place mult să viziteze locuri minunate despre care citește.

Nu este căsătorit și nici nu are urmași. Are rădăcini germanice, dar este și cetățean american. Tatăl său a fost un evreu cunoscător de artă din Berlin, care a plecat din Germania în timpul regimului nazist și l-a întâlnit pe Picasso, care i-a devenit și prieten.

Singurul obiect de care nu se poate debarasa Berggruen este avionul personal de care se folosește frecvent.

Nicolas Berggruen are prorpia lui filozofie de viață, după care se ghidează. Nu-i place ideea de a avea grijă de ceva anume, și se referă la proprietăți personale, și merge pe principiul că „banii și bunurile materiale nu sunt atât de importante”.

Citește mai multe detalii despre miliardarul fără casă, pe businessmagazin.ro