Afaceristul roman George Iacobescu, innobilat de regina Marii Britanii

Apropo.ro / 03.01.2012, 17:30
Afaceristul roman George Iacobescu, innobilat de regina Marii Britanii
Omul de afaceri George Iacobescu, presedinte si director executiv al grupului Canary Wharf, a primit titlul "Knight Bachelor" din partea reginei Marii Britanii.

Omul de afaceri roman George Iacobescu, presedinte si director executiv al grupului Canary Wharf, a fost innobilat de regina Elisabeta a-II-a a Marii Britanii cu titlul de Cavaler (Knight Bachelor), pentru aportul sau in slujba activitatilor caritabile, comunitatii si industriei serviciilor financiare.

Iacobescu a devenit astfel primul roman distins de regina cu un astfel de titlu si are dreptul sa foloseasca apelativul „Sir” inaintea prenumelui”.

George Iacobescu a fost nascut in 1945, in Bucuresti, si a emigrat in Canada in 1975. In 1983, odata cu inceperea lucrarilor de constructie a centrului „World Financial Center”, s-a stabilit in New York, devenind si vicepresedintele executiv al companiei care s-a ocupat de finalizarea acestui proiect.

In anul 1987, a fost initiat, ca urmare a deciziei premierului Margarteh Thatcher, un proiect de reconversie si reabilitare a fostei zone a docurilor londoneze, numit „Canary Wharf”, care a fost incredintat firmei pentru care lucra George Iacobescu. El s-a mutat in Londra, devenind vicepresedinte executiv responsabil cu realizarea bugetelor, cu proiectarea si construirea a jumatate din viitorul centru financiar Canary Wharf’.

In 1994 el a devenit membru in Consiliul de Administratie al Canary Wharf Holdings Limited ca director executiv, devenind vicepresedinte executiv in 1996 si presedinte executiv in martie 1997.

Canary Wharf este considerat al doilea centru financiar din capitala Marii Britanii, dupa centrul financiar istoric „City”.

George Iacobescu a fost decorat, in iune 2003, cu titlul Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in anul 2007 a fost numit custode al British Museum.