Afaceristul Videanu, 4 milioane de euro profit

Apropo.ro / 07.03.2008, 09:43
Afaceristul Videanu, 4 milioane de euro profit
Adriean Videanu e un edil care, prin politica sa, a creat o piata extraordinara de desfacere pentru produsele afaceristului Videanu.

Adriean Videanu e un edil care, prin politica sa, a creat o piata extraordinara de desfacere pentru produsele afaceristului Videanu. Astfel, primarul a umplut Capitala de borduri de piatra. Afaceristul, avand fler, a adus in tara borduri de acest tip.

In anul 2006, un metru liniar de bordura adusa din China costa mai putin de 50 de lei, in timp ce pe piata ajunsese la 150-200 lei. Actele de import ale firmei Titan Mar dovedesc ca familia Videanu a adus in Romania, doar in anii 2006 si 2007, peste 157.000 de metri liniari de borduri. De aici reiese clar profitul firmei importatoare, de cel putin 100 de lei pe metrul liniar. Un calcul simplist arata un profit total de peste patru milioane de euro. Desi, inca nu s-a stabilit ca bordurile din Capitala sunt tip Titan Mar, Cosmin Gusa a afirmat ca Videanu e „beneficiarul direct al profiturilor realizate din inlocuirea bordurilor din Bucuresti cu borduri din China“.

Videanu s-a marginit sa declare ca asteapta rezultatul controlului Curtii de Conturi si ca nu raspunde „acuzelor calomnioase“.

Citeste mai mult in Gandul