„Aferim!” şi „Toto şi surorile lui”, nominalizate la premiile EFA – Oscarurile europene

De: Nicoleta Nicolae / 08.11.2015, 12:00
Filmele româneşti "Aferim!", în regia lui Radu Jude, şi "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, au fost nominalizate la ediţia din acest an a premiilor Academiei de Film Europene (European Film Awards, EFA), care sunt considerate Oscarurile europene.

Nominalizările pentru premiile Academiei de Film Europene au fost anunţate, sâmbătă, la Festivalul Filmului European de la Sevilla.

La cea mai importantă categorie – „cel mai bun film european al anului” – au fost nominalizate „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”, de Roy Andersson, „Mustang”, de Deniz Gamze Ergüven, „Rams/ Hrútar”, de Grímur Hákonarson, „The Lobster”, de Yorgos Lanthimos, „Victoria”, de Sebastian Schipper, şi „Youth/ La Giovinezza”, de Paolo Sorrentino, cu actriţa română Mădălina Ghenea în distribuţie.

La categoria „cea mai bună comedie europeană”, au fost nominalizate filmele „A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence”, de Roy Andersson, „La famille Bélier”, de Eric Lartigau, şi „The Brand New Testament”, de Jaco Van Dormael.

Sursa: Mediafax