Află care sunt „calitățile” unui șef zgărcit

Apropo.ro / 03.07.2012, 16:45
Află care sunt
Dacă nu ai întâlnit până acum tipul de șef zgărcit, acum ai posibilitatea să afli cum se manifestă el în companie, cu angajații săi.

Un șef zgărcit face tot posibilul să cheltuiască mai puțini bani, oriunde ar fi. Dacă iese cu angajații, el va încerca să le pase nota de plată, oferă abonamente ieftine angajaților, nu le crește salariile, etc.

Uneori această zgârcenie poate avea efecte pozitive în rândul angajaților. Un manager din industria leasingului spune că întotdeauna șeful lui făcea grafice privind evoluția veniturilor și a cheltuielor companiei, pe care le prezenta angajaților, sugerându-le adesea (când nivelul costurilor era similar cu cel al veniturilor) să încerce să folosească puțin mai rar mașina de companie.

Pentru un alt manager din industria cercetării de piață „zgârcenia” șefului a fost percepută drept o abilitate foarte bine dezvoltată de negociere, șeful acestuia învățându-l să negocieze orice, oricând și oriunde, indiferent dacă erau sau nu avantajoase condițiile oferite de cel cu care încheia parteneriatul.

Aumiți șefi vor să pară generoși, dar ajung să fie doar ridicoli. „Mi-a mărit șeful salariul cu 3 euro la final de an. M-am dus la el în birou, i-am pus plicul pe masă și i-am zis să nu își bată joc de mine. A rămas perplex”, spune asistenta unui vicepreședinte de bancă.

Citește mai multe detalii despre șeful zgârcit, pe ZF.ro