Afla cat costa cel mai scump apartament din toate timpurile (Poze)

De: Gabriela Voicu / 13.09.2010, 12:54
Cel mai scump apartament din istorie a fost vandut pentru aproximativ 240 de milioane de euro.

Fratii Christian si Nick Candy au obtinut o avere de pe urma unui apartament de lux cu trei dormitoare din Monaco, numit La Belle Epoque.

In urma cu mai bine de cinci ani, ei au cumparat proprietatea de circa 1.600 de metri patrati de la britanica Lily Safra, dupa ce sotul acesteia a murit in urma unui incendiu misterios izbucnit in apartament.

Se spunea ca bancherul ar fi fost de fapt ucis de rusi pentru ca a colaborat cu FBI-ul pentru deturnarea unei operatiuni de spalare de bani in Monaco.

Vezi mai multe poze

Apartamentul ofera priveliste asupra orasului Monte Carlo

Ulterior, insa, Ted Maher, fost asistent medical in cadrul „Beretelor verzi”, care avea grija de varstnicul Safra, a marturisit din senin ca a declansat incendiul, care l-a ucis pe batran si inca o sistenta.

In ciuda dublei acuzatii de crima, Maher a petrecut doar cinci ani la inchisoare si a alimentat zvonurile potrivit carora el ar fi fost de fapt „tapul ispasitor” care si-a asumat crima in locul altcuiva.

Aceasta legenda plina de mister si suspans a facut ca locuinta din Monaco sa devina una dintre cele mai cautate din lume.

Apartamentul a fost cumparat de un seic arab, ramas anonim

Apartamentul de lux include o piscina superba, o biblioteca imensa si terasa. Mobilierul vintage este completat de tablouri clasice, dar si de aparatura moderna, intre care un sistem home cinema.

In cadrul unui interviu, multimilionarul Christian Candy a declarat ca a cheltuit in jur de 26 de milioane de lire sterline pentru a renova locuinta de lux.

Dupa el si fratele sau au vandut-o unui investitor arab pentru aproximativ 240 de milioane de euro (199 de milioane de lire sterline), apartamentul a devenit cel mai scump din istorie.

Stirea face parte din campania APROPO DE RECORDURI MONDIALE

Citește și alte articole despre recorduri inedite, apoi completează quizul nostru și câștigă!