Afla cat platesti pentru o excursie in spatiu

Apropo.ro / 15.11.2011, 10:01
Afla cat platesti pentru o excursie in spatiu
Un om de afaceri din Singapore si familia lui au platit 1 milion de dolari pentru a participa la un zbor in spatiu organizat de grupul Virgin Galactic.

Un om de afaceri din Singapore, sotia lui si cei doi copii ai lor au platit 1 milion de dolari pentru a deveni prima familie din Asia care va participa la un zbor in spatiu organizat de grupul Virgin Galactic.

Miliardarul britanic Richard Branson, patronul companiei Virgin Galactic, a inaugurat, de curand, in statul american New Mexico, Spaceport America, primul aeroport spatial din lume, de unde vor decola, incepand din 2012-2013, primele navete cu turisti spatiali.

Stephen Attenborough, directorul comercial al companiei Virgin Galactic, a declarat ca un client din Singapore nu a cumparat un singur bilet, ci patru, pentru intreaga familie.

Spaceport America

Aceasta este prima familie asiatica ai carei membri vor deveni astronauti, impreuna”, a adaugat Attenborough.

Familia asiatica a rezervat in totalitate naveta SpaceShipTwo, care poate sa primeasca patru pasageri si doi piloti, a precizat directorul comercial al companiei.

„Ei vor zbura in decursul primului an” de lansari in spatiu efectuate de Virgin Galactic si „vor face astfel parte din prima mie de persoane care vor ajunge in spatiu (ca turisti, n.r.)”, a adaugat el.

Compania Virgin Galactic, detinuta de miliardarul britanic Richard Branson, vinde rezervari pentru zboruri in spatiu inca din anul 2005, pentru suma minima de 200.000 de dolari pentru un pasager, desi nu exista deocamdata un calendar al lansarilor, iar data primului zbor nu a fost inca stabilita.