Afla ce film a fost desfiintat de critici la Festivalul de la Venetia

Apropo.ro / 03.09.2011, 12:00
Afla ce film a fost desfiintat de critici la Festivalul de la Venetia
Lungmetrajul "W.E.", regizat de Madonna, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Venetia, a fost catalogat drept catastrofal de criticii de film.

Lungmetrajul „W.E.”, regizat de cantareata americana Madonna, care a avut premiera mondiala joi, la Festivalul de Film de la Venetia (31 august – 10 septembrie), a fost desfiintat de criticii de cinema.

Acestia au notat ca filmul, realizat pe baza unui scenariu scris tot de Madonna, este „extraordinar de prost” si „lipsit de substanta”.

Dupa ce a debutat in calitate de regizoare cu lungmetrajul „Mizerie si intelepciune / Filth and Wisdom”, in 2008, Madonna a decis sa treaca pentru a doua oara in spatele camerei de filmat pentru a regiza „W.E.”, o drama care prezinta relatia scandaloasa dintre regele Edward al VIII-lea al Marii Britanii si americanca Wallis Simpson, o femeie divortata.

Madonna, eleganta si fara riduri la Festivalul de Film de la Venetia

Un critic de film care scrie pentru publicatia britanica The Independent afirma: „Filmul nu este deloc o capodopera”. intr-un alt articol, aparut in ziarul britanic The Times se spune: „Toate scenele ar putea fi considerate foarte usor drept videoclipuri pop sau reclame la parfumuri. In «W.E.» este vorba doar de suprafete stralucitoare”.

Filmul „W.E.” a primit o singura stea (din cinci stele) din partea cotidianului britanic The Guardian, al carui critic de cinema Xan Brooks a declarat: „Ce film extraordinar de prost, de impopotonat si de catastrofal regizat este acesta… Regia lui este atat de lipsita de sens incat cu greu se poate numi regie de film”.

Emma Pritchard Jones, critic de film pentru editia britanica a publicatiei Grazia, afirma: „In fond, filmul este la fel lipsit de substanta ca si rochia albastra din sifon pe care Wallis a purtat-o cand a luat cina cu regele”.

Citeste mai multe despre criticile negative pe care le-a atras filmul regizat de Madonna, pe Mediafax.ro