Agatha Christie – cea mai buna scriitoare

Apropo.ro / 18.07.2004, 16:05
Agatha Christie - cea mai buna scriitoare
Agatha Christie, creatoarea domnișoarei Marple și a lui Hercule Poirot, a fost desemnata cea mai buna scriitoare de romane polițiste într-un sondaj realizat în Marea Britanie, informeaza site-ul Ananova. Christie, care a murit în 1976, este autoarea unor

Agatha Christie, creatoarea domnișoarei Marple și a lui Hercule Poirot, a fost desemnata cea mai buna scriitoare de romane polițiste într-un sondaj realizat în Marea Britanie, informeaza site-ul Ananova.

Christie, care a murit în 1976, este autoarea unor carți precum „Crima din Orient Express” și „Moarte pe Nil”.

Peste doua miliarde de exemplare ale romanelor ei au fost vîndute în întreaga lume.

Locul doi în topul realizat prin intervievarea a 1500 de britanici a fost ocupat de Sir Arthur Conan Doyle, creatorul lui Sherlock Holmes.

Scriitoarea americana Patricia Cornwell s-a clasat pe locul trei cu romanele sale despre psihologul Kay Scarpetta, urmata de PD James cu creațiile despre Commander Adam Dalgliesh.

Raymond Chandler, care a dat viața detectivului particular Philip Marlowe și este autorul romanelor „The Big Sleep” și „Farewell, My Lovely”, s-a situat pe locul cinci.

Potrivit sondajului, Inspectorul Morse, personajul interpretat pe ecran de John Thaw, a fost votat cel mai bun detectiv, învingîndu-i pe Columbo (interpretat de actorul Peter Falk) și pe Sherlock Holmes.

Rugați sa numeasca cea mai buna secvența dintr-un film polițist, respondenții au preferat-o pe cea în care actorul Brad Pitt descopera capul soției sale (Gwyneth Paltrow), în filmul „Seven”.

Pe locul doi se afla momentul în care spectatorii afla, în sfîrșit, prenumele Inspectorului Morse – Endeavour.

Mediafax

Tags: