Agricultorii ameninta cu proteste

Apropo.ro / 19.07.2007, 13:36
Agricultorii ameninta cu proteste
Agricultorii vor începe proteste la Bucuresti, daca Guvernul nu va lua masuri care sa îi sprijine în combaterea efectelor secetei prelungite, potrivit Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România (LAPAR). Producatorii agricoli au solicitat Guvernului sa declare stare de

Agricultorii vor începe proteste la Bucuresti, daca Guvernul nu va lua masuri care sa îi sprijine în combaterea efectelor secetei prelungite, potrivit Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România (LAPAR).

Producatorii agricoli au solicitat Guvernului sa declare stare de necesitate în zonele grav afetate de seceta, iar „ignorarea sau amânarea de catre Guvern a acestei cereri poate constitui cauza declansarii de protest”, se arata într-un comunicat LAPAR.

Liga sustine ca actele normative în vigoare nu pot fi adaptate astfel încât un sprijin real si urgent sa ajunga agricultori, astfel ca solutia ar fi declararea starii de necesitate, care presupune ca autoritatile pot lua decizii care sa nu coincida cu legile în vigoare.

Agricultorii mai subliniaza ca multi dintre fermierii afectati de seceta nu vor fi despagubiti, întrucât nu au încheiat asigurari.

Mediafax