Ai da 10.000 de euro pe doi pepeni galbeni?

Apropo.ro / 28.05.2012, 13:30
Japonezii se dau în vânt după lucrurile rare și scumpe. Doi pepeni galbeni Yubari au fost vânduți, prin licitație, pentru 10.000 de euro.

Japonezii se dau în vânt după fructele de calitate, rare și scumpe. Recent, un nipon a licitat 10.000 de dolari pentru doi pepeni galbeni Yubari, care se vând doar pereche.

Pepenele galben Yubari este considerat un simbol al regalității, are forme perfecte și este delicios. Japonezii sunt înnebuniți după fructele cu forme perfecte.

pepene galben

Pepeni galbeni Yubari

Licitația a avut loc în cadrul celui mai mare festival de pepeni din orașul Yubari. Cei doi pepepeni galbeni cântăresc împreună patru kilograme.

Pentru ca pepenele galben Yubari să crească perfect, este nevoie de multă muncă. El trebuie să fie perfect simetric, să aibă culoarea potrivită, dar și textura. Doar cei perfecți vor fi vânduți scump sau oferiți sub formă de cadou.

„Suntem specializați în cadouri, fructe sub formă de cadouri. Pentru asta trebuie să arate foarte bine. Și ne iese”, a declarat specialistul în pepeni Oshima.

fructe cadouri

Fructele perfecte sunt cadourile ideale

Cei 10.000 de dolari pentru doi pepeni nu reprezintă un record. În 2008, un client a plătit 25.000 de dolari pentru două fructe „regale”.

Japonezii au fost fericiți și când au achiziționat un măr perfect la 12 dolari sau struguri din Ishikawa pentru 1.200 de dolari.