Ai frecventa o biserică unde enoriașii se roagă dezbrăcați?

De: Marian Andrei / 12.02.2014, 17:30
Ai frecventa o biserică unde enoriașii se roagă dezbrăcați?
Allen Parker, pastorul unei biserici americane din mediul rural, le-a permis enoriașilor să participe la slujbe... dezbrăcați. Parker însuși oficiază slujbele în costumul lui Adam.

Pastorul Parker de la biserica White Tail din Southampton, Virginia, spune că a luat această decizie după ce a constatat că alte biserici impun cerințe vestimentare „pretențioase” enoriașilor și a decis ca „turma” sa să poată evita acest „materialism”, dacă dorește.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Pastorul arată că în sprijinul deciziei sale pledează faptul că în cele mai importante momente menționate în Biblie protagoniștii erau dezbrăcați.

După cum a declarat pentru CNN, „atunci când s-a născut Iisus era gol, când a fost crucificat era dezbrăcat iar când a inviat și-a lăsat hainele în mormânt”.

„Dacă Dumnezeu a procedat în acest mod, atunci cum poate să fie greșit?” se întreabă pastorul.

Un alt suport pentru decizia sa il reprezintă Geneza, în care se scrie că „Adam și Eva erau dezbrăcați și nu le era rușine cu acest lucru”.

Decizia pastorului nu este obligatorie pentru enoriași, la slujbe fiind văzuți atât enoriași dezbrăcați total sau parțial, cât și înbrăcați.