Ai grija cui lasi copilul cand pleci la munca in strainatate!

De: Marian Andrei / 30.06.2009, 15:13
Ai grija cui lasi copilul cand pleci la munca in strainatate!
Romanii care pleaca la munca in strainatate trebuie sa-si lase copii in intretinerea unei persoane din familie.

Romanii care vor sa mearga la munca in strainatate vor trebui sa gaseasca o persoana din familie in intretinerea careia sa-si lase copiii ramasi in tara, in caz contrar riscand o amenda intre 2.500 si 10.000 de lei.

Propunerea legislativa privind protectia minorilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate a trecut de Senat prin adoptare tacita, in urma expirarii termenului de dezbatere.

Initiativa legislativa prevede ca acei cetatenii romani care au copii in intretinere si doresc obtinerea unui contract de munca in strainatate au obligatia de a notifica Serviciul Public de Asistenta Sociala (SPAS) sau Consiliul Local de la domiciliu intentia de a pleca la munca in strainatate cu 40 de zile inainte de a parasi domiciliul.

De asemenea, cadrele didactice vor fi obligate sa anunte imediat SPAS daca au luat la cunostinta de savarsirea "oricarei forme de abuz" asupra copilului ai carui parinti sunt plecati la munca in strainatate si este dat in ingrijire. Pentru nerespectarea acestei obligatii, amenda pentru cadrele didactice este cuprinsa intre 5.000 de lei si 15.000 de lei.

Citeste mai mult despre prevederile legale privind protectia minorilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate, la Mediafax.