Ai în plus un iPad? Donează-l unui urangutan!

De: Marian Andrei / 06.09.2012, 13:15
Ai în plus un iPad? Donează-l unui urangutan!
Oamenii nu sunt singurele ființe de pe planetă care sunt înnebunite după gadgeturi. Angajații mai multor grădini zoologice din Statele Unite și Canada au descoperit că aceeași pasiune o au și maimuțele.

În cadrul programului Apps for Apes, 12 gradini zoologice din cele două țări folosesc iPad-uri pentru diverse studii efectuate asupra urangutanilor.

În cadrul ședințelor de IT, căte două pe săptămână și cu o durată de pâna la jumatate de oră, în funcție de „dispoziția” primatelor, acestea folosesc diverse aplicații.

Rezultatele programului sunt surprinzătoare, specialiștii descoperind că urangutanii au un comportament similar oamenilor, le place să atingă ecranul și apreciază filmulețele cu alte animale sau cu „semeni” de-ai lor.

Printre cele mai apreciate programe sunt cele de desenat, muzica și jocurile de memorie.

Urangutanii, care sunt o specie în pericol din cauza despăduririlor masive din Indonezia și Malaiezia, sunt printre cele mai „deștepte” primate, având nivelul de inteligență al unui copil.

Programul, care se bazează pe iPad-uri donate, va fi în curând extins și la grădinile zoologice din Europa, Japonia și Australia.