Ai iPhone? Riști să MORI!

De: Marian Andrei / 10.12.2012, 14:00
Ai iPhone? Riști să MORI!
Poliția din Australia a avertizat azi șoferii că hărțile furnizate de Apple pentru iPhone, prin intermediul unei aplicații lansate de companie, pot fi extrem de periculoase pentru șoferi.

Avertimentul survine după ce, pe parcursul a mai multe săptămâni, polițiștii australieni au salvat șase șoferi care, folosind Apple Maps pentru a se ghida, s-au rătăcit, ajungând într-un parc național.

Unele dintre persoanele salvate de poliție au rămas izolate până la 24 de ore, fără apă și mâncare.

„Testele derulate de poliție cu serviciul de hărți confirmă că aplicația arată orașul Mildura în parcul național Murray Sunset, la aproximativ 70 de kilometri de locația actuală a orașului. Poliția este extrem de îngrijorată, întrucât nu există aprovizionare cu apă potabilă în parcul național, iar temperaturile pot ajunge până la 46 de grade, astfel că ar putea fi o situație care pune în pericol vieți”, se arată într-un comunicat al poliției.

Excluderea de către Apple a aplicației Google Maps din sistemul de operare iOS6, forțând utilizatorii să treacă la Apple Maps, care conține erori importante, a cauzat o mare nemulțumire în rândul clienților, criticile determinându-l pe directorul general, Tim Cook, să prezinte scuze public pentru calitatea softului și să promită îmbunătățirea acestuia.