Ai nevoie de bani? „Toarnă” un hacker la FBI

De: Marian Andrei / 08.11.2013, 09:00
Ai nevoie de bani?
FBI a adăugat recent încă cinci nume pe lista "celor mai căutați criminali cibernetici" și oferă recompense de până la 100.000 de dolari celor care vor oferi informații care vor ajuta la prinderea hackerilor.

„FBI se află în fruntea celor care investighează criminalitatea cibernetică, incluzând terorismul cibernetic, spionajul, accesarea neautorizată a calculatoarelor sau fraudele”, a declarat purtătorul de cuvânt al FBI, Richard McFeely. „Creșterea numărului de persoane pe Lista celor mai căutați criminali cibernetici la 17 este o dovadă a eforturilor noastre în acest sens”, a adăugat el.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Unul dintre cei cinci este Andrey Nabilevich Taame, un rus urmărit pentru implicarea sa în infectarea a peste patru milioane de calculatoare, în perioada 2007-2011 cu malware-ul DNSChanger.

Alți doi sunt pakistanezii Farhan Arshad și Noor Aziz Uddin, care au „spart” sistemele telefonice pentru a face convorbiri neautorizate, păgubind companiile din domeniu cu peste 50 de milioane de dolari.

La fel ca pentru cei arătați mai sus, FBI-ul oferă 50.000 de dolari pentru cei care pot oferi informații care să conducă la prinderea salvadorianului Carlos Enrique Perez-Melara, care oferea software pentru spionare.

Cel mai important nume adăugat listei este cel al rusului Alexsey Belan, pentru care FBI-ul oferă 100.000 de dolari. Acesta a pătruns în serverele a trei companii americane (pe care însă FBI-ul nu le-a numit), de unde a furat în anii 2012 și 2013 date confidențiale.

„De-a lungul istoriei sale, FBI-ul a depins de ajutorul și sprijinul publicului pentru a aduce criminalii în fața justiției. Asta a fost valabil în epoca gangsterilor, dar este la fel de actual și în epoca cibernetică”, a spus McFeely.