Ai nevoie de o bormașină de calitate? Vezi cum poți să o alegi pe cea potrivită

Apropo.ro / 03.11.2021, 14:19
Ai nevoie de o bormașină de calitate? Vezi cum poți să o alegi pe cea potrivită

Dacă locuiești la casă, întotdeauna ai câte ceva de construit. Și asta pentru că spațiul îți permite să desfășori fel de fel de activități. Perioada de pandemie a fost un bun prilej pentru a construi lucruri handmade. Faptul că majoritatea oamenilor au stau acasă, și-au valorificat timpul și au încercat în fiecare zi câte o nouă activitate.

Noi construcții, noi renovări și modificări pe lângă casă, pentru a crea un mediu cât mai practic și mai confortabil. Chiar dacă restricțiile ne-au impus să nu părăsim locuințele asta nu ne-a împiedicat să facem cumpărături online. În plus, este o metodă mult mai eficientă și mai rapidă. Nu mai pierdem timpul la cozile interminabile prin magazine sau în traficul aglomerat. Iar în acest sens, multe magazine online au venit în ajutorul celor care au avut nevoie de unelte speciale pentru anumite construcții. Găsim în aceste magazine o gamă foarte largă de produse precum bormasina, scule de mână, pentru casă și grădină, țevi și fitinguri, produse sanitare și multe altele.

Printre altele, bormașina a fost la mare căutare, fiind un instrument foarte util pe lângă o gospodărie.

Cum alegi o bormașină potrivită

Așa cum am precizat și mai sus, bormașina este un instrument esențial atât pentru profesioniști cât și pentru amatorii de bricolaj. Are mai multe funcții cu ajutorul cărora îți vei eficientiza timpul de lucru. Poți utiliza bormașina pentru a găuri, pentru a strânge sau slăbi șuruburile, iar dacă adaugi accesoriile potrivite, cu ajutorul ei poți freza, tăia și șlefui anumite suprafețe. Așadar, pentru unele lucrări sau proiecte este indispensabilă, mai ales că se poate utiliza pentru diferite tipuri de suprafețe precum plastic, lemn, metal, zidărie.

Spre exemplu, bormașina cu percuție este dotată cu un comutator care ajută la trecerea în sistemul de percuție pentru a face găuri în materiale mai dure precum cărămidă, piatră, beton sau BCA.

Așadar, trebuie să alegi un astfel de produs în funcție de proiectul pe care vrei să îl realizezi.

Caracteristicile unei bormașini

Poți opta pentru o bormasina de gaurit cu sau fără acumulator. Cele fără acumulator funcționează pe bază de curent, deci va fi introdusă la priză, iar cele cu acumulatori sunt reîncărcabile.

Acestea din urmă sunt mai ușoare și îți poți desfășura activitățile în voie pentru că nu ești condiționat de cablu.

Puterea bormașinilor cu fir se măsoară în W și sunt clasate pe 3 categorii:

-putere mica – sub 600 W

-putere medie – între 600W și 1000 W

-putere mare – peste 1000 W

Puterea bormașinilor cu acumulatori se măsoară V, iar și acestea sunt clasate pe 3 categorii:

-putere mică: sub 12 V

-putere medie: 12 – 20 V

-putere mare: peste 20 V

După ce ai ales bormașina în funcție de ceea ce ai nevoie, trebuie să te asiguri că utilizezi burghiele potrivite și că sunt de asemenea ascuțite. Totodată poți folosi un detector de siguranță pentru a nu lovi o conductă de apă sau alte elemente de acest gen. Achiziționează-ți și o pereche de ochelari de protecție pentru a fi ferit de accidente neplăcute.

Este important totodată să alegi o bormașină de la anumite firme consacrate, recunoscute pentru calitate. Dacă faci o investiție, ghidează-te și după acest aspect, pentru că în acest fel mașina de găurit va veni și cu garanție dar va avea și o durată mai lungă de viață.

Totodată, bormașinile vin în dotare și cu anumite accesorii. Acumulatori de rezervă, distanțier și altele.

Dacă te ghidezi după aceste aspecte, îți va fi ușor să alegi ceea ce ai nevoie. În plus, anumite magazine de nișă vor oferi și consiliere telefonică. Spor la treabă!