Ai pistol? Inseamna ca esti predispus la sinucidere!

Apropo.ro / 01.07.2008, 11:48
Ai pistol? Inseamna ca esti predispus la sinucidere!
Mai mult de jumatate din decesele produse cu arme de foc sunt sinucideri.

Curtea Suprema a Statelor Unite a discutat saptamana trecuta posibilitatea cetatenilor de a se apara de intrusi cu ajutorul armelor de foc. Dar, surpriza, studiile arata ca posesorii folosesc armele de foc chiar impotriva lor.

In ultimul an pentru care exista statistici complete, 2005, din cele 31000 de morti provocate cu ajutorul armelor de foc, 55% au fost sinucideri, 40% crime, 3% accidente si 2% "crime legale" (omoruri comise de persoane in misiuni oficiale). Procentajele nu sunt iesite din comun, in ultimii 20 din 25 de ani numarul sinuciderilor fiind mai mare decat cel al crimelor.

Cercetatorii au tras concluzia ca prezenta armelor intr-o locuinta sporeste probabilitatea de a avea loc o crima sau o sinucidere.

American Public Health Association si  American Association of Suicidology au demonstrat pe baza statisticilor ca 90% dintre incercarile de sinucidere cu ajutorul armelor de foc sunt incununate de "succes", in comparatie cu sariturile de la inaltime (34%) si consumul de supradoze de droguri (2%).

Crezi ca prezenta armelor de foc in locuinta este un factor de siguranta sau contrariul?

 

Citeste si:

Breaking News: Fantoma Elodiei face plaja la Miami!

Breaking News: Fantoma Elodiei face plaja la Miami!

Elodia Ghinescu revine in atentia presei din tara noastra si nu numai. In Statele Unite ale Americii, un criminal in serie a facut 4 victime din randul femeilor avocat di…
Simona Senzual si Carla si-au aratat sanii

Simona Senzual si Carla si-au aratat sanii

Simona Senzual a vrut sa stie daca exista vreo fata cu sanii mai mari decat ai ei, si a gasit-o: ea se numeste Carla si are masurile 92 – 61 – 90.
Platile cu mobilul sunt in teste

Platile cu mobilul sunt in teste

Operatorii de telefonie si bancile din Uniunea Europeana coopereaza pentru a permite consumatorilor sa achite alimentele, notele de plata de la restaurant si alte facturi…

Jocul zilei

Clipul zilei

Tank 2008 Aglomeratie la metrou
Elimina ultimele ramasite ale fortelor rebele! Cuvinte cheie: metrou japonia inghesuiala
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza