Ai plăti 15 dolari doar ca să-ți ascuți creionul?

Apropo.ro / 18.04.2013, 14:00
Ai plăti 15 dolari doar ca să-ți ascuți creionul?
Caricaturistul american David Rees s-a apucat de o afacere unică - ascute creioane contracost.

Cei mai mulți ar spune că numai cineva cu prea mulți bani ar plăti pentru a-și duce creionul la un expert care să îl ascută, când există numeroase ustensile pe care le poți folosi acasă.

De ce să facă altcineva acest lucru când te poți descurca și singur fără să mai dai un ban. Ei bine, când ai de-a face cu un expert lucrurile se cam schimbă.

Ideea de afacere(Artisanal Pencil Sharpening) i-a venit într-o zi pe când se afla la atelierul de creație și trebuia să ascută niște creioane. A observat că este distractiv și îi oferă satisfacție. Fiecare cum plăcerile lui, ce să spunem.

Când și-a deschis afacerea, majoritatea persoanelor din jurul său credeau că este doar o glumă. Cum să dai bani să-ți ascunți creionul? Mai ales că prețul atinge 15 dolari.

 


 

David Rees și-a cumpărat tot felul de ustensile pentru ascuțit, chiar și o mașinărie specială. Cel mai mult îi place să facă manual operația, cu un cuțit și o bucată de șmirghel.

Clientul care solicită serviciile sale, primește creionul înapoi într-un tub de protecție și un certificat special. Din cele 500 de comenzi pe care le-a avut până acum, cam puține având în vedere că și-a deschis afacerea în 2010, David nu a avut niciun client nemulțumit.

„Există mulți ziariști care preferă creioanele mele în locul unui pix sau stilou, care iarna nu mai funcționează”, spune Rees.

certificat

David lucrează în principal cu diferite firme, ateliere, ziariști, dar este solicitat și de către alte persoane normale care au pasiuni, care doresc să le pună la colecție sau care se inspiră din munca lui.

David Rees a mers și mai departe cu munca sa și a lansat o carte despre cum să-ți ascuți creionul, care s-a vândut împreună cu obiectul de scris despre care se povestește în carte. Toate cărțile sale s-au vândut.