Ai purta haine inspirate de Cimitirul Vesel din Săpânța?

De: Gabriela Voicu / 17.01.2013, 17:15
Ai purta haine inspirate de Cimitirul Vesel din Săpânța?
Picturile din cimitirul vesel de la Săpânța au devenit sursă de inspirație pentru un tânăr designer român.

Niște țărani din Săpânța, trecuți în lumea de dincolo, au devenit modele de inspirație artistică pentru o colecție vestimentară modernă, creată de Lana, designerul mărcii de îmbrăcăminte Moja.

Colecția extravagantă este rezultatul unui joc cu textile care cuprind grafica naivă și motivele regăsite în Cimitirul Vesel din Săpânța, Maramureș. Linia vestimentară reprezintă filosofia optimist-absurdă a locului respectiv.

Moja by Lana îți permite să combini într-un stil inedit rochiile, jachetele, colanții și gențile-plic. Hainele imprimate digital sunt vesele, ușor de purtat și ușor de asortat.

Moja by Lana

Designerul în vârstă de 24 de ani a păstrat o linie simplă a hainelor, pentru a permite o transpunere clară a mesajului.

Croielile amintesc de portul tradițional și oferă libertate de mișcare. Hainele cu mesaj grafic puternic spun povești despre oameni și aduc în atenția „devoratorilor de trenduri” o colecție cu umor, care include 15 piese vestimentare și 10 posete plic.

Mie mi-a plăcut dintotdeauna ideea de a lua moartea în derâdere. Colecția se adresează oricui – în special femeilor, dar jachetele pot fi purtate și de baieți”, a declarat pentru HotNews.ro tânăra creatoare de modă Lana Dumitru.