Ai purta o pereche de șosete, în loc de bocanci? (Video)

Apropo.ro / 15.02.2012, 16:20
Ai purta o pereche de șosete, în loc de bocanci? (Video)
Șosetele Vibram fivefingers (cinci degete) par ciudate, la prima vedere, însă pot fi purtate și fără încălțăminte.

Super-șosetele elvețiene Vibram, cu cinci degete, poartă denumirea de Swiss Protection Socks și sunt realizate de către o companie cu multă experiență în domeniu.

Aceste șosete nu sunt unele banale, ci sunt cât se poate de unice. Ele pot fi purtate fără orice alt tip de încălțăminte. Le pui în picioare și poți porni la drum, aproape indiferent cât este de accidentat terenul.

Renunta la incaltaminte, elvetienii au inventat ceva nou! de pe tare.ro

Super-șosetele sunt realizate din 50% kevlar, 32% polyester, 8% spandex si 10% bumbac. Noul material este rezistent la tăieturi, dar nu este indicat totuși să îi folosiți dacă mergeți pe sticlă spartă sau pietre colțuroase.

O astfel de pereche de șosete Vibram cu cinci degete costă în jur de 78 de dolari.

Kevlar este denumirea unui material extraordinar, inventat de o chimistă din S.U.A., pe nume Stephanie Kwoleck (n. 1923). Fibrele sale sunt mai rezistente decât sârma de otel, dar mult mai usoare. Din kevlar se realizează subansamble pentru navele aeriene și spațiale și se confecționează vestele antiglont. Nu se topește la căldură și este rezistent la tăiere și rupere. Se folosește la mănuși și îmbrăcăminte de protecție mai ales în zonele cu grad sporit de risc de deteriorare la căzături.