Ai putea trăi o zi cu numai 5 lei?

De: Marian Andrei / 29.04.2013, 14:20
Ai putea trăi o zi cu numai 5 lei?
Fundația The Global Poverty Project le cere oamenilor din lumea întreagă ca, în cadrul unei campanii numite "Live Below the Line" să trăiască pentru o zi cu doar 1,5 dolari, așa cum trăiesc oamenii aflați la limita sărăciei.

Campania se desfășoară în perioada 29 aprilie – 5 mai, iar ultima vedetă care si-a anunțat participarea este actorul american Ben Affleck. Alături de Affleck, campania, care are drept scop strângerea de fonduri pentru diverse organizații care luptă împotriva sărăciei, a traficului de persoane și a altor probleme de interes global, precum UNICEF și World Food Programme, mai este sprijinită de Sophia Bush, Nick Lachey și Josh Groban.

Dacă ai nevoie de un serviciu meteo mai detaliat, vizitează vremea apropo

Această sumă modică reprezintă actualul prag al sărăciei extreme, stabilit de Banca Mondială, fiind suma de care dispun mulți dintre cei mai săraci oameni din lume pentru hrană, servicii de sănătate, transport și costul general al vieții într-o zi.

Referitor la întrebarea din titlu, răspunsul este: foarte greu!

Dacă acum 5 ani, într-un oraș de provincie o astfel de experiență a avut rezultate mulțumitoare pentru cel care a făcut-o, în zilele noastre situația este de-a dreptul tragică.

Astfel, având la dispoziție doar 5 lei riști ca meniul zilei să fie doar o pâine și un litru de lapte, un burger mic și o sticlă de apă sau o pâine și 100 de grame de parizer. Dacă vrei să adaugi meniului și fructe, cu puțină „economie” ai putea cumpăra și un măr de producție autohtonă, însă este sigur că vei exclude definitiv alte cheltuieli.

De fapt suma este atât de mică încât până și cei care fac reviewuri nu s-au încumetat să pornească de la ea, ci de la 5 dolari.