Ai renunța la școală pentru 100.000 de dolari și o carieră de succes?

Apropo.ro / 16.05.2013, 10:30
Ai renunța la școală pentru 100.000 de dolari și o carieră de succes?
Un grup de 20 de tineri a primit bursă 100.000 de dolari pentru a-și dezvolta propria afacere în schimbul renunțării la studii, pentru cel puțin doi ani.

Cel care sponsorizează tinerii întreprinzători este Peter Thiel, co-fondatorul Pay Pal și unul dintre primii oameni care au investit în Facebook.

Oferta lui Peter are și condiții pe măsură. De exemplu, unul dintre cei care a intrat în programul lui Peter este britanicul Andrew Barackin, 18 ani, care a primit suma de 100.000 de dolari dar care va trebui să se mute în San Francisco pentru a-și dezvolta o afacere în domeniul IT. El va trebui să renunțe la studii și la facultate pentru următorii doi ani de zile.

Barackin a fost ales în urma a numeroase interviuri online, teste, din sute de candidați. La finalul probelor fiecare participant și-a susținut ideea de afacere în fața afaceriștilor și a juriului. Britanicul plănuiște să dezvolte o platformă online, Bunchy, care să permită organizațiilor de caritate să strângă fonduri de la public, de pe site-urile și rețelele de socializare.

În programul lui Peter intră doar tinerii care nu au împlinit încă vârsta de 20 de ani care doresc să pornească propria afacere. Ei primesc sprijinul lui Peter, precum și al altor oameni de afaceri din Silicon Valley.

În ultimii doi ani, Thiel a lansat peste 30 de companii, și a adunat peste 34 de milioane de dolari de la diverși investitori în program.