Al 16-lea muzeu Madame Tussauds din lume a fost inaugurat la Beijing

De: Marian Andrei / 30.05.2014, 10:00
Al 16-lea muzeu Madame Tussauds din lume a fost inaugurat la Beijing
Un muzeu Madame Tussauds a fost inaugurat ieri la Beijing, unde alături de statuile de ceară ale unor vedete precum Leonardo DiCaprio și Brad Pitt, apar o serie de staruri și personalități din China.

Muzeul din Beijing, deschis într-o clădire de pe strada Qianmen, într-o zonă intens frecventată de turiști, este al 16-lea muzeu Madame Tussauds din lume și al treilea deschis în China continentală.

Muzeul înfățișează statuile unor vedete din domeniul cinematografiei și muzicii, de la George Clooney până la Madonna, trecând la Johnny Depp și Lady Gaga – staruri extrem de îndrăgite în China -, însă un loc privilegiat îl ocupă celebritățile din China.

Astfel, printre personalitățile chineze din lumea divertismentului figurează actorul Jackie Chan, originar din Hong Kong, cântărețul Cui Jian, supranumit „tatăl” rockului chinez, dar și Yang Liwei, primul astronaut chinez care a ajuns în spațiul cosmic, jucătoarea de tenis Li Na și baschetbalistul Yao Ming, fost jucător în NBA.

O secțiune a muzeului este consacrată „marilor lideri mondiali” – unde sunt expuse statuile lui Barack Obama și Vladimir Putin, figura de ceară a Reginei Elizabeth a II-a și chiar a filosofului Karl Marx – secțiune din care lipsesc însă liderii partidului comunist din China, atât cei din trecut, cât și cei de astăzi.