Al doilea tur de scrutin al legislativelor va consacra victoria dreptei

Apropo.ro / 16.06.2007, 17:54
Al doilea tur de scrutin al legislativelor  va consacra victoria dreptei
Alegătorii francezi vor vota duminică în al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare, care îi va asigura președintelui Nicolas Sarkozy o majoritate confortabilă pentru a-și pune în aplicare planul de reforme liberale, relatează AFP. Singura

Alegătorii francezi vor vota duminică în al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare, care îi va asigura președintelui Nicolas Sarkozy o majoritate confortabilă pentru a-și pune în aplicare planul de reforme liberale, relatează AFP.

Singura miză a celui de-al doilea tur de scrutin o constituie amploarea victoriei partidului de dreapta a UMP, care are deja asigurată majoritatea absolută în Parlament.

„Valul albastru” – culoarea UMP – ar putea obține până la 470 dintre cele 577 de mandate ala Adunării Naționale, în timp ce socialiștii ar putea câștiga între 90 și 160 de mandate, conform proiecțiilor realizate de institutele de sondare a opiniei publice. În Adunarea în exercițiu, UMP dispune de 459 de mandate, iar Partidul Socialist, de 140.

Mediafax