Al-Qaida ar putea declanșa un conflict între șiiții și sunniții in Irak

Apropo.ro / 09.02.2004, 13:42
Al-Qaida ar putea declanșa un conflict între șiiții și sunniții in Irak
(MEDIAFAX) - Autoritațile americane au descoperit o scrisoare trimisa de un presupus lider al-Qaida conducerii rețelei teroriste, în care acesta cere sprijin pentru declanșarea, în urmatoarele luni, a unui conflict între comunitațile șiita și

(MEDIAFAX) – Autoritațile americane au descoperit o scrisoare trimisa de un presupus lider al-Qaida conducerii rețelei teroriste, în care acesta cere sprijin pentru declanșarea, în urmatoarele luni, a unui conflict între comunitațile șiita și sunnita din Irak, relateaza, luni, ediția online a The New York Times.

Statele Unite sînt de parere ca documentul de 17 pagini a fost redactat de Abu Musab al-Zarqawi, un iordanian suspectat ca ar avea legaturi cu al-Qaida. Scrisoarea era în limba araba, dar a fost tradusa în cadrul armatei americane. În document se arata ca extremiștii nu beneficiaza de suficienta susținere din partea populației irakiene și, în pofida faptului ca americanii constituie ținte facile, Statele Unite nu par dispuse sa-și retraga militarii din Irak. De asemenea, presupușii teroriști se plîng și de faptul ca în Irak nu exista munți unde sa se poata adaposti.

Mediafax