Al-Qaida s-a modernizat în timpul razboiului din Bosnia

Apropo.ro / 06.08.2007, 19:20
Al-Qaida s-a modernizat în timpul razboiului din Bosnia
John Schindler, autorul unei carti despre terorism, considera ca al-Qaida a devenit o organizatie terorista moderna în timpul razboiului din Bosnia, relateaza pagina electronica a postului de radio B92. Schindler a declarat pentru CNN ca membri ai retelei al-Qaida au fost invitati

John Schindler, autorul unei carti despre terorism, considera ca al-Qaida a devenit o organizatie terorista moderna în timpul razboiului din Bosnia, relateaza pagina electronica a postului de radio B92.

Schindler a declarat pentru CNN ca membri ai retelei al-Qaida au fost invitati în Bosnia de conducerea acestei tari si au înfiintat acolo tabere de antrenament, care au functionat în perioada 1992-1995.

Autorul sustine ca Osama ben Laden a exploatat razboiul din Bosnia în interesele proprii si ca a existat „un nivel îngrijorator de sprijin” pentru mujahedini din partea administratiei americane de la vremea respectiva.

Potrivit RFE, cartea examineaza modul în care administratia Bill Clinton a cooperat cu Iranul pentru a dota mujahedinii care luptau în Bosnia, inclusiv al-Qaida, cu arme si echipament în valoare de milioane de dolari.

Mediafax