Al-Quaida vrea sa-l razbune pe Osama ben Laden cu 100 de atentate

Apropo.ro / 20.08.2011, 17:15
Al-Quaida vrea sa-l razbune pe Osama ben Laden cu 100 de atentate
Organizatia terorista al-Quaida a anuntat ca vor avea loc 100 de atentate in Irak menite sa razbune moartea lui Osama ben Laden.

Organizatia irakiana a retelei al-Qaida a anuntat ca a lansat, la jumatatea lunii august, o campanie de 100 de atentate in intreaga tara, pentru a razbuna uciderea lui Osama ben Laden si a altor lideri ai retelei

Statul Islamic din Irak a precizat ca aceasta campanie a inceput la 15 august, fara a revendica insa in mod explicit atentatele comise luni, in cea mai sangeroasa zi din ultimul an din Irak.

Campania, intitulata „Razbunare pentru seicul Osama ben Laden si alti inalti responsabili”, a inceput „la jumatatea lunii de post (Ramadan) si, daca Dumnezeu vrea, se va incheia dupa 100 de atentate”, potrivit unui comunicat al grupului, publicat pe site-ul islamist Honein.

„Aceste atentate includ raiduri, operatiuni-martir (atentate sinucigase), bombe pe sosele, atacuri cu pistoale cu amortizor si ambuscade, in toate orasele, zonele rurale si provinciile”, adauga comunicatul.

O serie de atacuri – atentate sinucigase, detonari de bombe si atacuri armate – comise luni in 18 orase din Irak s-au soldat cu 74 de morti si peste 300 de raniti.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro!