Al treilea grup al delegației olimpice a României a plecat la Atena

Apropo.ro / 13.08.2004, 11:13
Al treilea grup al delegației olimpice a României a plecat la Atena
Al treilea grup al delegației olimpice a României, compus din 15 sportivi de la atletism, tenis și scrima, a plecat, joi, spre Atena, de pe Aeroportul Internațional "Henri Coanda". Tenismanul Andrei Pavel a declarat, înainte de plecarea la Atena, ca nu ar fi prea

Al treilea grup al delegației olimpice a României, compus din 15 sportivi de la atletism, tenis și scrima, a plecat, joi, spre Atena, de pe Aeroportul Internațional „Henri Coanda”.

Tenismanul Andrei Pavel a declarat, înainte de plecarea la Atena, ca nu ar fi prea mult ca românii sa spere la o medalie din partea sa. „Este nevoie de un pic de șansa pentru a trece de primele tururi, ca sa capeți încrederea necesara. Pe adversarul meu din primul tur, Ivo Karlovici, l-am mai învins o data și sper sa îl înving iar”, a spus Pavel.

Andrei Pavel, cap de serie numarul 13, va evolua în primul tur al competiției de tenis de la JO, în compania sportivului croat Ivo Karlovici. Tot în primul tur, Victor Hanescu îl va întîlni pe australianul Wayne Arthurs.

Jucatorul de tenis Victor Hanescu a intrat pe tabloul principal de la Jocurile Olimpice dupa ce cinci sportivi s-au retras. „În prima faza nu am avut punctajul necesar, eram al treilea sub linie, dar dupa ce s-au retras cîțiva jucatori, am intrat. Știu ca Arthurs este un tenisman foarte bun, pe suprafețe rapide, dar în același timp este un sportiv care are atît zile bune, cît și zile foarte rele”, a spus Hanescu.

Alaturi de jucatorii de tenis, la Atena au mai plecat, joi, componenții lotului olimpic de scrima (Laura Badea, Roxana Scarlat, Catalina Gheorghițoaia și Mihai Covaliu) și de atletism (Ionela Tîrlea, Maria Rus, Angela Moroșanu, Alina Rîpanu, Oana Pantelimon, Otilia Eșanu, Ștefan Vasilache, Bogdan Țaruș și Gheorghe Gușet).

Mediafax