Alain Robert „Spiderman” vine sa escaladeze hotelul Intercontinental din Bucuresti

Apropo.ro / 12.10.2011, 12:00
Cataratorul urban Alain Robert, cunoscut drept Spiderman, va veni la Bucuresti pentru o escalada a hotelului Intercontinental, fara a folosi sisteme de securitate.

Robert Alain va escalada Hotelul Intercontinental din Bucuresti vineri, 14 octombrie 2011, de la ora 14.00.

Francezul Alain Robert este cunoscut publicului drept Spiderman, din pricina pasiunii sale de a face escalade pe cele mai inalte si periculoase cladiri din lume fara a folosi vreun echipament de securitate.

spiderman

Robert a escaladat pana acum zgarie-nori din lumea intreaga, dar si turnul Eiffel, turnul Montparnasse din Paris si Opera de la Sydney.

In total, a escaladat 85 de structuri gigantice din toata lumea, pe cele mai multe cu mainile goale si in pantofi de catarat.

Alain a avut si multe intamplari mai putin placute de-a lungul carierei sale. A alunecat si a cazut de pe turnul Sapphire din Turcia, insa a fost salvat de hamul pe care il purta, desi nu obisnuieste sa se asigure.

spiderman

Spiderman a fost si arestat dupa ce a reusit sa se catere pe turnurile Petronas din Kuala Lumpur, Malaezia, ce au o inaltime de 452 de metri. El a parcurs aceasta distanta, pe verticala, in doar doua ore. La sosire, Alain a fost arestat de catre autoritati, sub motivul de incalcarea proprietatii.