Alarma falsa cu bomba la scoala „Jose Marti”

Apropo.ro / 05.12.2007, 14:43
Alarma falsa cu bomba la scoala
Peste 400 de elevi de la Scoala nr. 56 au fost evacuati dupa ce la numarul unic de urgente a fost primit un telefon care anunta ca in institutie este o bomba.

Peste 400 de elevi de la Scoala Generala 56 "Jose Marti", din sectorul 2 al Capitalei, au fost evacuati din cladiri, miercuri, dupa ce la numarul unic de urgente 112 a fost primit un telefon care anunta ca in institutia de invatamant este o bomba.

Purtatorul de cuvant al Politiei capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca apelul a fost primit in jurul orei 12.05, de la un telefon public din centrul Bucurestiului.

"Apelul a fost facut de un copil, de la un telefon public din zona Pietei Unirii, din Capitala. In urma apelului, au fost ecvacuati cei aproximativ 400 de copii din scoala, unii dintre acestia, de clasele a VII-a si a VIII-a, sustinand tezele unice. Scoala a fost controlata de politisti de la Sectia 8 si de o echipa pirotehnica a Inspectoratului General al Politiei Romane. S-a constatat ca este vorba despre o alarma falsa, asa ca elevii au reintrat la ore, iat teza cu subiect unic a fost reluata", a declarat comisarul Christian Ciocan.

Politistii incearca sa il identifice pe autorul alermei, iar in cazul in care acesta va fi prins, risca o pedeapsa cu inchisoarea tntre 3 si 12 ani, acesta fiind considerata alarma de tip terorist.