Alb-negru, dar digital

Apropo.ro / 28.02.2006, 17:09
Alb-negru, dar digital
Hartia electronica a ajuns la diagonala de 10 inci. Opera apartine americanilor de la Plastic Logic, pe baza tehnologiei dezvoltate de E-Ink. Hartiuta digitala are grosimea de numai 0,4 mm si e compusa din doua straturi, unul de plastic si unul din material electroluminiscent. Are

Hartia electronica a ajuns la diagonala de 10 inci. Opera apartine americanilor de la Plastic Logic, pe baza tehnologiei dezvoltate de E-Ink.

Hartiuta digitala are grosimea de numai 0,4 mm si e compusa din doua straturi, unul de plastic si unul din material electroluminiscent. Are rezolutia de 100 de pixeli/inci, fiind capabila sa afiseze imagini si text in patru nuante de gri. Marile avantaj ale hartiei electronice sunt maleabilitatea, greutatea scazuta, rezistenta si costurile reduse pentru productie.

Display-ul nu consuma energie decat in momentul in care se schimba imaginea, desi creatorii nu spun nimic de viteza de raspuns a acestuia, de obicei foarte mica la prototipurile precedente de hartie electronica.

Americanii cauta deja parteneri pentru productia in masa a ecranului. Va fi incorporat in constructia echipamentelor electronice precum laptopuri, PDA-uri sau telefoane.

www.plasticlogic.com

Sursa: