AlbastruÎnchisAproapeNegru

De: Mioara Tronaru / 11.10.2007, 20:51
AlbastruÎnchisAproapeNegru
În ciuda studiilor pe care le are în CV, Jorge a rămas să aibă grijă de tatăl său handicapat. Fratele său, Antonio, e în închisoare. Natalia, fata pe care o iubeşte din copilărie, s-a mutat iarăşi alături.

Cel mai bun prieten al lui, Israel, îşi petrece timpul spionîndu-şi vecinii. Curgerea lentă a vieţii lui busculează cînd fratele lui, tocmai ieşit din închisoare, îi cere un ”favor” destul de straniu: s-o lase gravidă, în locul său, pe Paula, prietena sa care a rămas în închisoare… Titlul filmului simbolizează o stare de spirit neclară, un viitor nesigur. ”AzulOscuroCasiNegro” a strîns 16 premii şi 10 nominalizări, dintre cele mai importante: 6 nominalizări la Goya, de unde a plecat cu trei trofee: cel mai bun debut regizoral, cel mai bun rol secundar masculin (Antonio de la Torre), cel mai bun debut (Quim Gutiérrez); premiul publicului la Festivalul Transilvania.

Premiera 12 octombrie
TO: AzulOscuroCasiNegro / DarkBlueAlmostBlack. Producţie Spania, 2006. R: Daniel Sanchez Arevalo. Cu: Quim Gutierrez, Marta Etura, Raúl Arévalo, Antonio de la Torre, Hector Colome, Eva Pallares, Manuel Morón. Distribuit de Independenţa Film