Albume muzicale ale lui Hitler, gasite in Germania

Apropo.ro / 07.08.2007, 17:55
Albume muzicale ale lui Hitler, gasite in Germania
O colecție de înregistrări pentru gramofon care a aparținut lui Adolf Hitler, deținută în secret de un fost ofițer din serviciile secrete ruse, a fost descoperită de nepoata acestuia după moartea lui, informează telegraph.co.uk.Colecția a ajuns


O colecție de înregistrări pentru gramofon care a aparținut lui Adolf Hitler, deținută în secret de un fost ofițer din serviciile secrete ruse, a fost descoperită de nepoata acestuia după moartea lui, informează telegraph.co.uk.

Colecția a ajuns în posesia lui Lev Besimenski după ce acesta a examinat bunkerul din Berlin în care a stat ascuns Hitler, după înfrângerea Germaniei în 1945. Besimenski a ținut acest lucru secret, dar după moartea lui, în iunie anul acesta, nepoata ofițerului a anunțat descoperirea publicației germane Der Spiegel.

În mod surprinzător, gusturile muzicale ale lui Hitler și ale anturajului său includeau compozitori ruși, precum Ceaikovski, dar și evrei.

Colecția de înregistrări pentru gramofon include uvertura operei „Olandezul zburător” de Richard Wagner, interpretată de orchestra Bayreuth Festival House, aria „Moartea lui Boris Godunoff”, de Modest Musorgski, interpretată de rusul Fiodor Șaliapin, un album complet de Piotr Ceaikovski interpretat de violonistul Bronislaw Hubermann, piese de Alexander Borodin și Serghei Rahmaninov și opere semnate de compozitorul și interpretul Artur Schnabel, care a părăsit Germania în 1933 pentru că era de origine evreiască.

Mediafax

Tags: