Albumul unei iubite a lui Hitler, la licitatie

Apropo.ro / 24.10.2006, 09:39
Albumul unei iubite a lui Hitler, la licitatie
Un album cu fotografii care a apartinut unei tinere iubite a lui Adolf Hitler, Angela "Geli" Raubal, va fi scos la licitatie în cursul acestei saptamâni, informeaza mirror.co.uk. Albumul este evaluat la suma de 2.000 de lire sterline (2.980 de euro) si contine 35 de fotografii. Se

Un album cu fotografii care a apartinut unei tinere iubite a lui Adolf Hitler, Angela „Geli” Raubal, va fi scos la licitatie în cursul acestei saptamâni, informeaza mirror.co.uk.

Albumul este evaluat la suma de 2.000 de lire sterline (2.980 de euro) si contine 35 de fotografii. Se crede ca multe dintre acestea au fost realizate de liderul nazist.

Raubal, fiica surorii vitrege a lui Hitler, a fost gasita împuscata mortal în apartamentul pe care aceasta îl împartea cu iubitul în Munchen, în urma cu 75 de ani. Geli a murit la vârsta de 23 de ani. Cauza oficiala a mortii a fost suicidul, totusi, nu se stie cât de obiectiva a fost ancheta politiei pentru ca înca de pe atunci Hitler era considerat o persoana foarte influenta.

Albumul va fi scos la licitatie miercuri, în Ludlow Racecourse, Shropshire.

Un purtator de cuvânt al casei de licitatii a declarat: „Datorita relatiei perverse pe care Hitler a avut-o cu tânara sa nepoata ne asteptam la un interes ridicat”.

Mediafax