Alcoolul face ravagii în rîndul adolescenților britanici

Apropo.ro / 22.03.2005, 11:49
Alcoolul face ravagii în rîndul adolescenților britanici
Tot mai mulți tineri din Marea Britanei au nevoie de spitalizare din cauza consumului de alcool, un adolescent din cinci ajungînd sa bea alcool în mod regulat, informeaza site-ul This is London. Statistici guvernamentale recente arata ca numarul adolescenților cu vîrste cuprinse


Tot mai mulți tineri din Marea Britanei au nevoie de spitalizare din cauza consumului de alcool, un adolescent din cinci ajungînd sa bea alcool în mod regulat, informeaza site-ul This is London.

Statistici guvernamentale recente arata ca numarul adolescenților cu vîrste cuprinse între 11 și 15 ani care au probleme legate de consumul de alcool a crescut cu 42 de procente în ultimii doi ani.

Conform datelor furnizate de Departamentul britanic pentru Sanatate, în anii 2001 și 2002, peste 300 de copii au fost internați în spitalele londoneze din cauza problemelor legate de consumul de alcool. În anii 2003-2004, numarul acestor minori a crescut la 438.

Mulți dintre copii ajung la spital dupa ce au fost implicați în batai în care s-au implicat la beție. Alții au nevoie de tratamente medicale pentru intoxicații cu alcool și boli ale ficatului determinate tot de alcool.

Aceste statistici coincid cu rezultatele unui studiu care arata ca, în Marea Britanie, unul din cinci copii între 11 și 15 ani bea alcool în mod regulat, adauga sursa citata.

Parlamentarii din opoziție considera aceste cifre ca fiind „șocante” și pun sub semnul întrebarii decizia laburiștilor de a permite consumul de alcool 24 de ore din 24 în cluburile londoneze.

Experții avertizeaza ca problema consumului de alcool în rîndul adolescenților s-ar putea înrautați în momentul în care barurile și cluburile vor ramîne deschise non-stop.

Mediafax