Alegând o vopsitorie electrostatică, cu siguranță veți lua cea mai bună decizie pe termen lung!

Apropo.ro / 28.07.2020, 16:39
Alegând o vopsitorie electrostatică, cu siguranță veți lua cea mai bună decizie pe termen lung!
În cazul în care ați auzit vreodată de acoperirea suprafețelor cu pulbere de vopsea, atunci cu siguranță ați auzit și despre vospirea în câmp electrostatic. Aceasta este utilizată pentru o gamă foarte largă de produse în ceea ce privește aplicațiile industriale și nu numai.

De la primele momente în care omenirea a început să aplice culoare pe diversele obiecte din jur și până în prezent, lucrurile au evolut constant în materie de vopsit, având în prezent posibilitatea de a beneficia de cele mai bune servicii. Există o mulțime de modalități prin care obiectele se pot vopsi, însă, vopsirea în câmp electrostatic, desi este ușor mai costisitoare în comparație cu restul procedeelor, este fără doar și poate, cea mai eficientă din toate punctele de vedere.

Vopsirea în câmp electrostatic este acel proces prin care se utilizează un câmp electromagnetic pentru aplicarea vopselei în special pe metale dar și pe diferite tipuri de materiale plastice sau chiar lemnoase.

În cadrul acestui proces de vopsire, obiectul care necesită vopsire, primește o încărcătură negativă iar vopseaua propriu zisă primește o încărcătură pozitivă, în acest fel fiind creată atracția pe principiul „opusele se atrag”, rezultatul final fiind unul de un finisaj durabil, neted și dur, menit tocmai să aibă o durată de viață net superioară în comparație cu alte procedee de vopsire.

Tehnic vorbind, dacă un obiect are u număr mare de electroni, este considerat ca încărcat negativ, iar dacă obiectul are un număr mai mic de electroni decât mediul sau, este considerat că încărcat pozitiv. Două obiecte încărcate electrostatic, unul încărcat pozitiv și unul încărcat negativ, vor fi atrase unul de celălalt, acesta fiind conceptul din spatele vopsirii în câmp electrostatic.

În timpul vopsirii în câmp electrostatic, vopseaua care este pulverizată prin intermediul unei duze rotative se înfășoară practic de obiectul respectiv. Acest lucru este posibil datorită atracției dintre încărcările opuse, atracția fiind atât de puternică încât sarcina vă atrage vopseaua în jurul obiectului, acoperind astfel întreaga suprafață. Vopseaua este practic atrasă static de metal din toate direcțiile, ceea ce înseamnă că nu va exista nici o încărcătură irosita. Dacă luăm exemplul unui gard din fier forjat, vopseaua pulverizată s-ar înfășură la propriu în jurul barelor metalice, inclusiv în „spatele” lor. În această idee, putem foarte ușor deduce faptul că pierderile sunt minime, ceea ce înseamnă economie considerabilă în materie de vopsea în comparație cu alte modalități tradiționale de vopsire.

Atunci când ne gândim la vopsire în câmp electrostatic, ne gândim la o metodă foarte simplă și eficientă, rentabilă și curată, fiind folosită pe suprafețe conductoare, oferind o finisare liniară și de cea mai bună calitate. Astfel, rezultatul final constă într-un înveliș puternic și durabil, care va putea rezista fară nici un fel de problemă, ani de zile.

Procedeul de vopsire în câmp electrostatic este deja foarte popular în foarte multe fabrici de foarte mulți ani, însă, datorită evoluției tehnologice din ultimii ani, odată cu proiectarea și dezvoltarea unităților de vopsire mobile în câmp electrostatic, aplicarea acestei vopsele sub formă de pulbere este posibilă în aproape orice locație. Practic, profesioniștii în domeniul vopsirii în câmp electrostatic vă pot ajuta să profitați de această metodă de vopsire, chiar și pentru casă și gradină. 

Există extrem de multe avantaje pentru care putem și este recomandat să apelăm la o vopsitorie electrostatica. După cum am menționat, finisajul este unul foarte neted și durabil, grosimea vopselei este de asemenea extrem de ușor de controlat, este rentabil deoarece se economisește atât vopsea cât și timp. În plus, vopsirea în câmp electrostatic este un proces de vopsire mult mai curat, deoarece nu există pulbere împrăștiată in exces, aplicarea fiind uniformă. Suprafața obiectelor vopsite este una igienică fiind neporoasa și impermeabilă la diverse substanțe chimice utilizate în curățare de exemplu.

 

Principalele beneficii ale vopsirii în câmp electrostatic

 

  • Reduce supraîncărcărcarea
  • Modalitate ecologică datorită emisiei scăzute de solvenți
  • Costuri reduse pentru materiale
  • Durată minimă a procesului de vopsire
  • O calitate înaltă a finisajului datorită acoperirii uniforme și un aspect plăcut
  • Posibilitatea de a vopsi obiecte 3D
  • Eficiență de transfer crescută

Pentru ca vopsirea în câmp electrostatic să fie cu adevărat eficientă, bineînțeles că este nevoie și de echipament profesional, în special un anumit tip de pistol pentru pulverisarea să. În momentul în care de exemplu vă doriți deschiderea unei afaceri pe baza de vopsire în camp electrostatic, este recomandat să vă informați bine înainte de achiziționarea echipamentului, deoarece este vorba despre investiții destul de serioase și care obligatoriu trebuie să fie de durată.

 

Vopsirea în câmp electrostatic este ideală pentru o mulțime de obiecte precum: balustrade, garduri, porți, componente auto, rafturi, tâmplărie și așa mai departe.

 

Acestea fiind spuse, puteți alege să optați pentru vopsirea în câmp electrostatic pentru toate beneficiile aduse, în special pentru calitatea rezultatului final care este unul de durată și profesional în adevăratul sens. Nu spunem vopsirea prin pulverizare clasică nu este o metodă eficientă și de durată, însă, vopsirea în câmp electrostatic este o metodă mult mai eficientă din toate punctele de vedere, iar dacă avem această posibilitate pusă la îndemână, cu siguranță ne va prinde bine indiferent de obiectele și suprafețele pe care dorim să le vopsim.

 

Posibilitățile există peste tot, chiar la un simplu click distanță, având oportunitatea de a lucra cu o echipă de experți ai domeniului, beneficiind la final de un rezultat cu adevărat spectaculos, de durată și foarte precis din punctul de vedere al esteticii, un rezultat care vă fi în mod sigur peste așteptări.