Alege cazare Delta Dunării și te vei încărca cu energie și voie bună !

Apropo.ro / 26.08.2020, 16:17
Alege cazare Delta Dunării și te vei încărca cu energie și voie bună !
Delta Dunării este una dintre cele mai importante atracții turistice la nivel mondial pentru că această zonă este un mix foarte bine realizat între păduri virgine, o varietate mare de categorii de păsări, o parte dintre acestea fiind pe cale de dispariție, peisaje dezlipite parcă din cartea de povești, foarte mult pește dar și condiții de cazare de lux. Cu alte cuvinte, este locația care trebuie vizitată în cazul în care agitația din oraș oferă un nivel de stres care nu mai poate fi suportat. Pentru a nu claca sau răbufni într-un mod neplăcut este necesar ca periodic să fie vizitate zone care permit reconectarea cu natura și redobândirea liniștii sufletești și reducerea nivelului stresului acumulat în cadrul activităților desfășurate în oraș. Având în vedere specificul zonei, Delta Dunării este una dintre cele mai potrivite destinații pentru persoanele care doresc să se reconecteze cu natura. Acest lucru îl știu și turiștii străini motiv pentru care aceștia vizitează într-un număr foarte mare Delta Dunării.

Delta Dunării este considerată de mulți turiști ca fiind o minune

Delta Dunării este o zonă turistică care în primul rând atrage prin nivelul de izolare al acesteia față de zumzetul din oraș. Este un beneficiu foarte important având în vedere că sunt din ce în ce mai puține astfel de locații. Majoritatea destinațiilor turistice sunt pline de fel de fel de atracții, de zone cu foarte multe construcții și sunt foarte populate de către oameni. Nu și Delta Dunării. Aceasta este o zonă asupra căruia omul nu a intervenit mult pentru că Delta Dunării este patrimoniu UNESCO. Acesta este principalul motiv pentru care Delta Dunării a rămas o zonă virgină, în cadrul căreia trăiesc speciii de animale și păsări care sunt pe cale de dispariție. Cu toate că este o zonă ferită de tot ceea ce înseamnă progres tehnologic, construcții de ultimă generație, cluburi, etc, Delta Dunării oferă spații de cazare dotate cu condiții de lux. Pentru a putea răspunde tuturor cerințelor venite din partea turiștilor care aleg Delta Dunării ca și destinație pentru petrecerea concediului există o varietate mare de spatii de cazare Delta Dunarii.

Ce poți vizita în Delta Dunării?

Persoanele care doresc să se relaxeze dar și să viziteze atracții turistice trebuie să știe că Delta Dunării este locul perfect în care se pot îmbina cele două. Aceasta este o zonă care oferă multe atracții turistice motiv pentru care persoanele care aleg să petreacă concediul în Delta Dunării vor rămâne cu amintiri foarte plăcute pe care cu siguranță le vor povesti tuturor prietenilor și cunoscuților. Printre cele mai importante atracții turistice care trebuie văzute în Delta Dunării se află:

  1. Pădurea Letea este fără nici o urmă de îndoială una dintre atracțiile turistice care nu trebuie ratată de către persoanele care vin în Delta Dunării. Această pădure este probabil cel mai celebru loc din Delta Dunării, aceasta fiind o rezervație naturală care adăpostește aproximativ 2500 de cai sălbatici. Pădurea Letea este unul dintre puținele locuri din Europa în care caii trăiesc în sălbătăcie. Acest fapt dar și peisajele de o frumusețe rară fac ca pădurea Letea să fie vizitată anual de sute de mii de turiști din țara noastră precum și din alte state ale Europei.
  2. Murighiol. În cazul în care ești pasionat de istorie trebuie să vizitezi neaparat Murighiol pentru că această localitate este atestată din anul 1543. În cadrul acestei localități pot fi vizitateruinele orașului antic Halmyris, lacul Murighiol, ruinele bisericii paleocreștine, mănăstirea Halmyris, Laguna Razim – Sinoe dar și locurile cu nămoluri despre care se spune că face minuni.
  3. Pasionații de plajă trebuie să viziteze Sulina pentru că acesta este locul cu cea mai lată plajă de pe litoralul românesc, cu un nispi extrem de fin. Cei care sunt curioși în legătură cu plantele sau animelele pe cale de dispariție pot vedea în această zonă Volbura de nisip, o plantă aflată pe lista speciilor protejate.
  4. Iubitorii de preparate pescărești au de vizitat satul Mila 23, un sat tradițional pescăresc aflat chiar în centrul Deltei Dunării. Locuitorii acestui sat sunt vestiți pentru preparatele pescărești pe care aceștia le fac, borșul de pește fiind unul dintre cele mai cunoscute astfel de preparate. De asemenea, acest sat permite accesul la multe zone în care se poate pescui motiv pentru care acesta este vizitat de un număr foarte mare de pasionați de pescuit.
  5. Roșca – Buhaiova este o zonă care în momentul de față adăpostește cea mai mare colonie de pelicani comuni din Europa.
  6. Insula Ceaplace este o locație care în momentul de față se află printre cele 3 locații din țara noastră care adăpostește colonii de pelicani creți.

Concluzii

Delta Dunării este una dintre minunile din țara noastră motiv pentru care această zonă este vizitată anual de un număr foarte mare de turiști. Indiferent dacă ești sau nu pasionat de pește, pescuit sau produse pescărești trebuie să vizitezi cel puțin o dată Delta Dunării pentru că această zonă înseamnă mult mai mult decât un loc foarte bun pentru pasionații de pescuit. Este una dintre cele mai bune destinații pentru odihnă, relaxare, reculegere și reconectare cu natura dar și una dintre cele mai bune destinații în cazul în care dorești să te bucuri de niște peisaje așa cum ai văzut doar la TV sau în cărțile de povești dar și în cazul în care dorești să vezi în realitate specii de păsări, animale sau plante pe cale de dispariție. De asemenea, Delta Dunării oferă și condiții de cazare la un nivel calitativ ireproșabil.