Alege supertratamente pentru o piele fara imperfecțiuni!

Apropo.ro / 01.06.2006, 16:15
Alege supertratamente pentru o piele fara imperfecțiuni!
Vasele sparte sau, în limbaj medical, telangiectazii se pare ca au origine hormonala, femeile fiind principala victima. La început sunt izolate, apar pe partea externa a coapselor și a gambelor, dar în timp se pot forma adevarate rețele de culoare roz, albastru sau chiar mov

Vasele sparte sau, în limbaj medical, telangiectazii se pare ca au origine hormonala, femeile fiind principala victima. La început sunt izolate, apar pe partea externa a coapselor și a gambelor, dar în timp se pot forma adevarate rețele de culoare roz, albastru sau chiar mov închis, situate mai adanc sub piele. Este evident ca spargerea vaselor este ireversibila. Netratata, aceasta rețea poate sa prolifereze și problema devine mult mai complicata.

Specialiștii considera ca la originea vaselor sparte sta predispoziția genetica (90%), la care se adauga o serie de factori precipitanți – hormonii, consumul de alcool, fumatul, statul prelungit în picioare, expunerea la soare. Sunt suspectați și o serie de factori agresivi care tulbura microcirculația – epilarea cu ceara fierbinte, folosirea saunei, bai foarte fierbinți, alimentația dezechilibrata, supraponderabilitatea. De asemenea, vasele sparte se pot instala și ca urmare a unui masaj agresiv sau a cafeinei prezenta în compoziția anumitor unguente anticelulitice. Atenție! Bronzul nu rezolva problema, chiar daca pielea aramie amelioreaza vizibil aspectul coapselor. Multe femei cad în acest cerc vicios, pentru ca expunerea la ultraviolete accentueaza rețeaua de vase sparte.

Tehnici moderne de tratament
Unguentele și gelurile cu heparina, precum și noile sprayuri cu heparina Viatromb (asigura transportul prin piele a unei cantitați corespunzatoare de Heparina pentru o acțiune eficienta și rapida), previn spargerea vaselor mici și îmbunatațesc microcirculația. Unele clinici moderne de flebologie utilizeaza metode bazate pe electrocauterizari, microinjecții printr-o procedura numita scleroterapie. Dupa oricare dintre proceduri, zona ramane roz sau roșie cateva ore și se pot produce mici cruste ce pot necesita aplicarea unui unguent recomandat de medic. Exista și riscul ca în urma unui astfel de tratament pielea sa ramana patata – fie cicatrici albe, fie pete mai închise, daca pacienta se expune la soare și nu folosește zilnic un ecran solar.

IDL este una dintre cele mai moderne și interesante metode de tratare definitiva a vaselor sparte. Deși metoda este relativ costisitoare, avantajul consta în durata mica a unei sedințe, în estomparea vizibila și rapida. Pentru zone mai largi și persoane mai sensibile, se poate aplica în prealabil un anestezic local. Urmeaza expunerea la un flash intens de lumina pe zona unde exista vase sparte. Ședințele se repeta la o luna, iar ameliorarea aspectului pielii se instaleaza deja dupa primele doua saptamani de la prima ședința. Pentru zone întinse pot fi necesare aproape 5 reveniri.

Tratamente și remedii
A. Serie de tratamente sistemice – diverse flovonoide, vitamina C, izoflovoide

B. Aplicații locale – unguente și geluri care conțin:
• heparina – protector vascular și venotonic;

• vitamina K1, esențiala pentru formarea a minimum 13 proteine necesare coagularii;

• extrase de fructe de padure (în special mure), retinol care curața stratul superficial al epidermei, îmbunatațind structura pielii și circulația locala, repara semnele cauzate de expunerea la soare;

• arnica – ajuta la dispersarea sangelui stagnant din capilarele sparte, folosit cu succes în tratarea hematoamelor;

• bioflavonoide – hesperidina, rutina, quercitina – se gasesc de obicei în partea alba a cojii citricelor sau în tomate, întaresc peretele capilarelor și reduc fragilitatea vasculara;

• calendulla – reduce inflamația, oprește sangerarea;

• alantoina – vindeca ranile, stimuland refacerea țesutului epitelial;

• aloe vera gel – conține nutrienții necesari pentru formarea de celule noi, funcționeaza ca un umidificator al pielii și stimuleaza fibroblaștii pentru fabricarea colagenului.

Parerea Specialistului
Prof. Dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog

Misiunea noastra este de a restabili sanatatea și de a crește frumusețea și satisfacția pentru propria imagine a oamenilor. Noile medicamente și tehnologii sunt instrumente necesare pe care le folosim și le recomandam pentru a oferi cel mai bun remediu fiecarui om în funcție de necesitatea sa particulara.

Ce se intampla Doctore?