Alegerile de la Chisinau au fost validate

Apropo.ro / 22.06.2007, 16:59
Alegerile de la Chisinau au fost validate
Judecatoria Centru a validat vineri rezultatele alegerilor organizate la 17 iunie în Chisinau, Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal, fiind confirmat în postul de primar al capitalei Republicii Moldova, relateaza BASA-press. Surse din cadrul Judecatoriei au declarat ca

Judecatoria Centru a validat vineri rezultatele alegerilor organizate la 17 iunie în Chisinau, Dorin Chirtoaca, vicepresedintele Partidului Liberal, fiind confirmat în postul de primar al capitalei Republicii Moldova, relateaza BASA-press.

Surse din cadrul Judecatoriei au declarat ca nu au fost depuse contestatii, ceea ce a permis validarea alegerilor. În urma cu doua zile, Partidul Comunistilor solicitase instantei sa amâne pronuntarea unei decizii cu privire la validarea alegerilor, în vederea unei posibile contestatii, însa aceasta nu a fost prezentata.

În urma celui de-al doilea tur de scrutin, liberalul Dorin Chirtoaca a obtinut 61,17 la suta din voturi. Contracandidatul sau, Veaceslav Iordan, din cadrul Partidului Comunistilor, a obtinut 38,83 la suta din voturi.

Aceeasi instanta a validat primul tur de scrutin si rezultatele alegerilor pentru Consiliul Municipal Chisinau, desi mai multe partide le-au contestat si au cerut repetarea alegerilor locale de la 3 iunie.

Mediafax